Elektrik panosundaki durum normal mi?

metciii

Üye
Katılım
25 May 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
37
Selam arkadaşlar,aboneliğimiz şantiye elektriği, yani sayaç ve pano binanın dışında.Geçen yağmurda bir sıkıntı oldu, firma mühürü açtı, elektirikçi hallettim dedi, herşey güzel.Ancak şimdi sayacın üstündeki sarı çift sigortayı kaldırdığımda sayaç aktif hale geliyor, ama diğer mavi sigortayı ve mavi kaçak akım rolesini indirsem de sayaç aktif ve dönmeye devam ediyor. Önceden de böyle miydi yoksa bir yanlış bağlantı falan mı var emin olamadım. Bu durum normal midir?
4PEr44.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hallettim derken köprüleme yapmış. eğer bina mesken ise bu durum çok tehlikeli. olası kaçak durumlarda röle devreyi kesmez çarpılma riskiniz vardır.

ayrıca şantiye abonesi birim tüketim bedeli mesken tarifesinden fazladır. bunu da not etmekten yarar var.
 
Merhaba

Büyük ihtimalle ( bulamadı ) topraklama da sorun var veya kaçak akım koruma bozulmuş kendince en kısa çözüm yolu ile devre dışı ( köprüleme ) bırakmış olmalı .

Kolay Gelsin . Sağlıcaskla Kalınız .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,472
Kullanıcılar
449,890
Son üye
Ercan29

Yeni konular

Geri
Üst