elektrik panolarında aşiri voltaj dengesızlıklerınde sistemı koruma

Merhaba.Kusura bakmayın,ama aklıma takılan bir şeyi sesli olarak da sizlerle hep birlikte düşünmek istiyorum bu konuda.Bu özel trafonun primer ve sekonder kısmı özel itina ile belki halledilir,yapılabilir çok üzerine gidilirse de eğer.Vumetre devresinde amfiden gelen ses ac’si sinyalinin küçük bir kısmı ayarlı pot. ile giriş seviyesinden ayarlanıyor.Ses belirli bir alt seviyeden geldiğinde ise,örneğin 1-10 arasındaki numaralı grup ledlerden hiçbiri yanmıyor,sadece bu eşik aşılırsa eğer,1.ledden 10. lede kadar sırayla bu eşik gerilimlerine tam karşılık gelen ve tam bir eşdeğeri olacak şekliyle sonuncuya kadar bu ledler yanıyor,yüksek bir seviyeyi göstermek için de,benim bilebildiğim kadarıyla.Yani Şebeke 220 vac nominal değerinden +- sapmalarda örneğin +40 volt ac fazla geldiğinde referens bobini bunu vumetre entegresine verir ve ona göre voltajı ayarlayıcı sarımlara gitmek için en gerekli röleyi açarak trafonun o anki özel sargı yapısı durumuyla da bu 220 vac’yi tam korumuş olur.Ama bir de – 40 vac de gelebilir,o zaman vumetre entegresi bunu refererans bobininden gelen 180 vac‘yi alınıp vumetredeki bu entegreye verildiğinde vumetre entegresi bu grup ledleri alt ac değerlerde sürüp yakamadığı durumda bu sıralı rölelere giden asıl kumanda akımını nasıl gönderebilecek,burada bir sorun olmaz mı,şu anda bu aklıma takıldı benim.

Bir de bu voltaj regülatörlerinin tepki (reaksiyon) süresi birbirlerinden biraz farklı olarak da var biliyorsunuz.Bu kombi regülatör devresinin muadili olan yani picsiz (mcu’suz) devreleri kullandığımızda bu tepki süresi tam olarak orijinalindeki gibi ayni olarak da korunmuş olabilecek mi,yoksa daha uzun süreli tepki süresine sahip elektronik voltaj regülatörlerni mi sonuçta yapmış olabileceğiz? İkinci nokta olarak da aklıma bu tepki süresi kısmı ayrıca takıldı.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,936
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst