elektrik pano tasarımı

Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
373
Puanları
1
Yaş
51
Arkadaşlar merhaba

Böyle konu açamamın nedeni şudur. Elektrik panolarına büyük kesitli kabloları bağlarken çok zorlanıyorum. Hatta kalın kesitli kablo bağlarken kompak şalterimin terminali bile kırıldı. Daha kolay kablo bağlantılı bir pano tasarımı nasıl olmalıdır? Bu konuyu resimlendirerek açıklama yapmanızı bekliyorum.
Kolay gelsin
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bara kullanın ve kabloları baraya bağlayın.
 
Pano koyacağınız yer musaıt ise pano boyunu uzatarak ,kablonun girişini rahatlatabilirsiniz.tabi bara kullanmak suretiyle kolay gelsin
 
ana tms yı panonun basına veya sonuna tek tms panosu olarak yap ve bara ıle calıs tms panonun ortasına koy
 
kablo payı uzun olmalı ki kabloya es verebilesin uçlarını uzun açıcaksın izoleli kısmı gövdeye sıkıca bağlamalısın izolenin dış kılıfını soyduktan sonra her kablo damarını tek tek es vermelisin dikakt et papuç kullanıyorsan kablo papucun dibinden es verme kırılmasın kablo girişi alta ise çok zor durumda kalırsan kabloyu şaltere üsten gir diğer durumda kablo damarlarını bir daire yap öyle bağlaman daha kolay olur
 
elek arkadaşım genelde ana tmş'ye kabloyu takarken sorun oluyor.yani kalın kesitli kabloyu şekillendirmekte çok zorlanıyorum.özüm için bir fikrin varmı?
kolay gelsin

Kabloyu soyduktan ve şekil verdikten sonra bağlanacağı tmş nin bağlantı civata,bayarak (bara) v,s göre PABUÇ u kabloya basmak bağlantınızda kolaylık sağlayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst