Elektrik motorundan lamba yakma

Bu proje tutarmi


  • Kullanılan toplam oy
    7
  • Anket kapatılmış .

Narkozcu03

Üye
Katılım
25 Mar 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba lar iş yerinde sürekli çalışan 5'5 kw lik motorlar var ben bu motorlardan kasnaktan bir ankraj noktası alarak bu ankraj noktasına dinomo bağlıyarak pompanın cevresini aydınlatmak için elektik üretip lamba yakmak mümkün mu yani motorun kendi enerjisi ile elektrik üretip orada lamba yakmak istiyorum aslında ben mekanikciyim fakat elektrik konusunda bizlerden proje istiyorlar bu motorlardan lamba yakabilimek için devri minimum ne olması lazım veya nasıl olabilir fikri olan varmi
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Çam mak. motoru gibi takometre mantığında motor miline mıknatıs ve sargı ekle, bunların gücüne göre çıkış alırsın.
 
Hocam bunun avantajı nedir? Neden böyle bir sistem yapılmış?

Saygılar.....
12 /24 v luk lamba besleniyor ayrı donanım kullanmadan daha basit bir çözüm kazandırma daha derli toplu tek gövdede olması avantajı var sanırım.
 
Dikiş dikerken,dikilen yeri aydınlatma için lamba yakılıyor.10 w lık lamba.Aynı zamanda,izole ! gerilimli.Trafo prensibinden yararlanılıyor.1963 te Ank. Askeri Dikimevinde çalışırken dikiş makinalarının tamamı böyleydi.
 
Son düzenleme:
tabiki mümkündür.Fakat nedium mıknatıslarla , özel sargı ile modifiye edilmiş motor ve devir de 600-800 olabilir.
 
Amaç tasarruf ise, herhangi bir tasarrufu olmadığı gibi ekstra maliyet çıkaracaktır sadece.
Motorlara klasik yol verme yöntemleri ile yol veriliyorsa sürücü ile yol verme sistemine geçilmesini tavsiye edebilirsiniz.

Yaklaşık 50 adet motor var ama surucu yok 2 kademeli olarak çalışıyor bu sistem 50 adet sürücü demek maliyeti tasarrufunu kurtarır mı veya ne kadar bir tasarruf saglanir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst