Elektrik motor devrelerinde kaçak akım uygulaması

alidumanli

Üye
Katılım
29 Eyl 2013
Mesajlar
76
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar... Son zamanlarda isg uygulamaları nedeniyle endüstriyel makinelerde KAR takılması isteniyor. ancak asenkron motor olan makinelerde (motorlarda nötr kullanılmaması nedeniyle) devre nötr üzerinden tamamlanmıyor ve kar kullanılamıyor.

Schneider firması bu durumda motorlar için 4P KAR kullanılması ve fazlardan bir tanesinden araya direnç konarak nötr giriş yapılması önerilmektedir. Kumanda devresi için de ayrı bir KAR takılması gerektiği söylenmekte.

Forumda açılan bazı konularda 4P kullanılarak nötr boşta bırakılması gerektiği söylenmiş. Bu mümkün müdür? Bu tür makinelerde nasıl KAR uygulayabiliriz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
MOTORDA KAÇAK AKIM KULLANMADA NÖTR GİRMİYORUZ. TEST BUTONUNUN ÇALIŞMASI İÇİN KAÇAK AKIM ÇIKIŞTAN ORTA FAZDAN NÖTRÜN ÇIKIŞINA KÖPRÜ ATIYORUZ. BÖYLELİKLE SORUNSUZ ÇALIŞIYOR.
 

Ekli dosyalar

  • 8554603.jpg
    8554603.jpg
    22.8 KB · Görüntüleme: 79
Bildiğim kadarı ile Legrand firmasında üç faz kontrollü kaçak akım rölesi bulunmakta.Legrand firması ile irtabata geçerseniz bilgi verecektir. Diğer firmalarda da olma ihtimali kuvvetli.

Bu arada Kaçak akım röleleri genelde ısıtıcı(rezitans) devrelerinde istenmekte.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst