Elektrik Mühendisi Olmak

Katılım
25 Eki 2016
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba Arkadaşlar,

Ben Gemi Mak.ve Gemi İnşaatı mühendisiyim yaklaşık olarak 2 senedir özel bir tersanenin Elektrik departmanında proje mühendisi olarak çalışmaktayım.Stajımı tamamladıktan sonra departmanda yabancı dil bilen mühendis eksikliğinden dolayı beni oraya aktardılar.İş takibi arıza tespiti konularında kendimi geliştirdim ve yaptığım işten memnunum.Ancak bazen öyle anlar oluyor ki elektrikle ilgili teknik sorulara maruz kalıyorum.Tahmin edeceğiniz üzere sorun hüsran cevap veremiyorum.Normal şartlarda farklı bir alanın mühendisi olduğum için konuyu dert etmemem gerek ancak cevap veremediğim vakit insanların yüzündeki şaşkın ve hatta küçük görücü ifade içimi cız ettiriyor.Buna son vermek istiyorum.Sizlerden ricam bir elektrik mühendisinin teorik ve teknik anlamda neleri bilmesi gerekiyor?Yardımcı olabilecek kitaplar kaynaklar nelerdir?Yardımlarınızı bekliyorum.

Selamlar
 
Tecrübe, tecrübe, tecrübe. Önceden çaktırmadan emmi dayı deyip işi öğreneceksin. Bu süreç sana bağlı. Birkaç yılda sürer. Onlarca yılda da birşey öğrenemezsin. Tamamen kişiler arası ilişkiler ve kendi tutumun. Risk ve sorumluluk almayı sevip sevmediğinle ilgili. Risk ve sorumluluk almayı sevmezsen çabuk refüze olursun. Uzun ince bir yoldasın. Gece gündüz demeden sürekli gitmen gerekecek.
 
Hocam sizin alanınız gemi inşa mı yoksa elektrik mühendisliği mi?
 
Ben gemi inşaa müh.yim.Ancak tersanede elektrik müh.görevini yapıyorum.Yaklaşık 2 yıldır çalışıyorum artık gemilerdeki arıza tiplerine hakim olduğum için burada sıkıntı yaşamıyorum .bu konuyu açmamın sebebi daha derine inmek istemem elektriği uygulamalarından çok mantığıyla kavramak istemem
 
hata da burada zaten. gemi inşaat mühendisi elektrik mühendisinin görevinin yapamaz. yarın bir gün bilmediğin bir konudan dolayı başın ağrır.
 
Hocam söylediğin konuda haklısın onda senle hem fikirim.Ancak burada sorduğum kendimi elektriğin teknik kısımlarında nasıl geliştirebilirim?şu an 24 yaşındayım ve 2 yıllık tecrübem var .(Okulum bitmeden çalışmaya başlamıştım.)Daha yolun başı ve öğrenmek için geç değil .Sizlerden istediğim nelere çalışmalıyım hangi konuları öğrenmeliyim onda bana yol göstermeniz.Yorumlarınız için teşekkür ederim.
 
Elektrobank kitabı var onu al orada ki konuları öğren.
 
Bu da yararlı olabilir.Hobi ! dışındaki tüm eylemleriniz,sizi,sıkıntıya sokabilir.
 

Ekli dosyalar

  • (2) EMO Ajanda - Teknik Bilgiler.rar
    6.8 MB · Görüntüleme: 32
Aslında cevabınız sorunuzun içerisinde. Sorunuza birde şu yönden bakalım; Ben elektrik mühendisiyim, gemi mühendisliğini kitaplardan nasıl ve kaç senede öğrenebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst