Elektrik Mühendis Maaşı

serenat76

Üye
Katılım
26 Kas 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Selamlar,

Otomasyon sektöründe 5 yıldır çalışıyorum ve 3000 tl maaş alıyorum. diğer çalışma şartlarını bilmediğimde bu az mıdır çok mudur bilemedim.

maaş mertebeleri hakkında bilgi verebilir misiniz? elbbetteki bu tecrübe ve bilgiye göre görecelidir ancak bende kendimi yeteri kadar tecrübeli ve bilgili buluyorum,
 
siemens, areva, abb, unilever, colgate vs. gibi yabancı kurumsal firmaları hariç tutarsak, ilk giriş olarak 2000 tl olarak başlanır genelde, 5 sene içinde de 3000 normal bence...
 
bence de normal devlet bile 5 yıllık mühendise 3000 tl vermiyor..
 
normal değil yüksek. kıymetini bil...
 
Arkadaşım, maaş yaşadığın ile göre değişir, ama şunu söylemeliyim aldığımız sorumluluklara göre bu maaşlar çok az.. karnımız doyacak kadar kazanabiliyoruz, iyi yaşayacak kadar değil.. Bu birazda meslekteki arkadaşlardan ve işsizlikten kaynaklanıyor.. Her maaşa tamam denilirse bu oluyor..
 
Öncelilke kendim ve çevremdeki diğer meslektaşlarıma göre söyleyim tecrübene göre aldığın maaş normal sayılır (piyasa koşullarına göre) ne çok iyi ne çok kötü. Daha öncede söylemiştim. Tecrübeli mühendisler 4-5 bin sınırında takılıyor. Yurt dışı şantiyelerde dolar kurunun artışı sebebiyle daha fazla kazanma durumuda vardır. 5 yıllık tecrübeli mühendis 3.000 dolar civarında kazanır.Onun dışında mühendisle 2 binle başlamaz, bu daha çok uluslar arası şirketler ve özelleşen dağıtım şirketlerinde verir.Yoksa 800-1.500 tl arasında maaş skalası vardır. Daha yeni bir arkadaşımız maaşım 800 tl diye konu açmıştı.neticede şu ekonomik şartlarda aldığınız ücret kötü değildir.
 
5 yıllık bir tecrübe için aldığın ücret bence iyi, ancak en iyi iş, işteyken aranır derler, kariyer sitelerine cv'ni bırakmanı öneririm, denemesi bedava sonuçta.

bu arada sn. murat cengiz, devlet mi özel sektör mü tartışmasının olduğu başlıkta size birkaç sorum oldu, eğer müsait bir anınızda cevaplayabilirseniz çok sevinirim. mesaj sayım 20 olmadığından size özel mesaj atamıyorum
 
bence düşük
 
Bende ocak ayında elektrik mühendisi olarak mezun oluyorum.Plc ve Scada alanında iyiyim.Autocad de 3d çizim yapabiliyorum kullanımım iyi.Otomasyon alanında çalışmak istiyorum.Bu bilgilerimi de işverenlere kanıtlayabilme açısından sıkıntı yaşamam diye düşünüyorum.Sizce fiyat pazarlığı kaçtan yapılmalı benim durumum için?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst