Elektrik kesilip geliyo

eneosman

Üye
Katılım
21 Şub 2017
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
33
2 odada elektrik lambalari belli araliklar gidip geeliyor kapaniyor sigorta atmiyor birde lavabo da bole sikinti var sanki kapanacak gibi oluyor sonra kapaniyor geliyor sorun sigortadan olabilir mi.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
tesisata bağlı, voltaj düşüklüğü de neden olarak sayılabilir fakat ,gevşeklik varsa da bu kötü,yangın çıkma riski bile olabilir,kontrol ettirmelisin
 
Gidip geldiği anda o sıkıntılı (karşılıklı bağlantı teması kalmayan) noktalarda bir ark oluşuyordur. Ya buvattaki klemenssiz gevşek bağlantılarda, ya bozulan sigortalarda, gevşek bağlanan sigorta yuvası veya açma-kapama şalteri varsa, onun dış veya iç bağlantılarında bir sıkıntı vardır. Işıklar yanıp söndüğünden bu noktalarda aşırı ısınma, koku ve ses oluşup oluşmadığını kontrol edin, pratik olarak bu arızalı elemanı tespit etme yöntemi olarak. Elektrik akımı gevşek bağlantıları hiç sevmez, ark yaparak, aşırı ısınarak, ses yaparak gevşek bağlantılardan geçerken öfkesini her zaman belli etmeye de çalışır. Kolay gelsin.
 
sorunu buldum kaçak akım rölesinde bir kablo oksitlenmiş kabloyu biraz kesip taktım şuan gitmiyor ama şöyle bir sıkıntı var kaçak akım rölesinin yanında test butonu çalışmıyor sorun nedir neden çalışmıyor
 
marka sıemens yaklaşık 16 sene olmuş
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst