elektrik kesildiğinde otomatik lamba yakma

robtek

Üye
Katılım
27 Ara 2010
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
47
merhaba arkadaşlar;

Yapmak istediğim elektrikler kesildiğinde otomatik olarak devreye girecek bir aydınlatma sistemi yapmak istiyorum.tbai ışıklar ortam karanlıksa devreye girecek. bu şekilde bir proje yada hazır sistem var mı? cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Ayrıca kalorifer sisteminde elektrikler kesildiğinde uyarı verecek bir sistem daha eklemek istiyorum. halan bulunduğumuz yerde doğalgaz yok. o yüzden kömür kullanıyoruz. kalorifer kazanı bodrum olmadığı için 1. kat seviyesinde o yüzden bypass sistemi çalışmıyor. bu sebebten ötürü kazanda çatlama riskinin önüne geçmek için elektirikler kesildiğinde elle müdahale edilmesi gerekiyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ventili ups ile besleyebilirsin ups in gücüne göre belirli bir süre bypass yaptırabilirsin yada uyarı sistemi yaparsın bunun için güç kaynağı kullanman lazım
 
Aydınlatma için hazır ürünler mevcut acil aydınlatma armatür olarak piayasdan alabilirsin.Bunlar 220v ile çalışırı beslemesi kesildiğinde otomatik olarak yanarlar.Bundan ötürü bir anahtar devresinden ziyade priz devresinden beslemen gereksiz durumlarda yanmasını engellemiş olurusun.
kazan kısmında ise küçük bir röle ve akü veya arkadasın dediği gibi ups kullanabirsin,akü ile led bir lamba veyahut 12 v ile çalışan minik bir korna çaldırabilirsin
 
Yani Işıldak dediğimiz lambalardan oldukça fazla var. Ama ayndınlık olmadığında yanmaması için ise far sensörü gibi bir sensör kullanbilirsin.
 
Ayrıca bu merdiven bosluklarına takılan sensorlü lambalar var, bunu acil durum kitlisi mevcut içerisinde 3 adet ampul var 2 tanesi normal elektrikle calısıyor 1 tanesi acil durum kit'inden çalışıyor yerli üretim ve çok yeni bir ürün,ilk mesajı yazarken aklıma gelmemişti
 
katı yakıt ile çalışan kaloriferlerde off-line bir ups şart. yoksa kazan zarar görebilir.

elektrikler kesilince devreye giren basit lambalar var. merdivenlere veya elektrikler kesilince karanlık kalabilecek yerlere basit olarak konabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
benimde aklımda vardı projeye dönüştürmeye fırsatım olmamıştı iyi fikirler edindim
 
online bir ups bu iş için en iyisi
 
aslında evin çatısına 220v üretecek bir güneş paneli bıraksan sonrada gelen enerjinin birikimi içinde aküye bağlasan ardındanda evin istediğin yerin aydınlatmasına bağlayabilirsin
 
elektrik kesilince devreye giren basit lambalar var... bu lambalar kullanılabilir...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,149
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Geri
Üst