Elektrik kalfalık ve ustalık sınavına girecekler için önemli bilgiler

Dostum

Firmanın adı Teknikbilimler Akademisi. Bu kursu tüm Çıraklık eğitim Merkezlerine sorabilirsin. Yalnız çıraklığı aldıktan sonra bağlı bulunduğun Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğünden denklik alıp ve bu denklikle istediğin çıraklık merkesine gidip kalfalık sınavına girmen gerekli. Eğer bir elektrik firmasında sigortalı çalışıyorsan ve priminde yeterliyse Çıraklık eğitim merkezlerine başvurarak direk kalfalığı alabilirsin ama sigorta pirimin yoksa ve elektrikçinin yanında da çalışmıyorsan bu firmadan çıraklığı almalısın. Türkiye'de sadece bu firma veriyor çıraklık belgesini. En son 1.750 lira idi.

Firma linki : Teknik Bilimler Meslek Kurslar - PLC- [URL="http://www.teknikbilimler.com"]www.teknikbilimler.com PLC[/URL]

Oranın sahibi Selahattin Bey'dir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
pano tasarım ve montaj çizimleri bulamadım bununla ilgili yardımcı olursanız sevinirim
 
pano tasarım ve montaj çizimlerini bulamadım bukonuyla yardımcı ola bilirseniz sevinirim simdiden tşkler
 
selamın aleyküm arkadaşım. panonda neler olucak. ve ayrıca ben kendi yaptığımı söyliyim sana giriş ve çıkışları yakın olan cihazlarını ben klemenslere yakın tutuyorum ve olabildiği kadar 380 v ile 24 vdc yi birbirinden ayırmaya çalışıyorum montaj esnasında.
 
değerli arkadaşlar 98 elektrik böl mezunuyum işyeri kalfalık ustalık belgesi istiyor yukarıda açıklamalardan aklım karıştı bana net bir cevap verirmisiniz ben sadece ustalık sınavınamı girecem hangi konulara çalışmalıyım acill cevaplarınızı bekliyorum
 
geçmişde çıkan sınav soru ve cevaplarına nasıl ulaşırım sizde varmı teşekkür ederim
 
16 eylülde sınava girecem kısmetse ustalık belgesi için pratik uygulamada nelerden sorarlar
 
Pratik bilgi olarak ikişer kişi aynı odaya alıyorlar ve güç hesabı ya da direnç hesabı soruyorlar. Elektriğin nasıl elde edildiğini soruyorlar. Pratik iş olarak sınava girdiğin okulun ufak tefek işlerini yaptırıyorlar. Ustalık belgesi olanlara buşonları değiştiriyorlar. Bir kaç yere tesisat çektiriyorlar.

Ustalık belgesi için sınava girecek kişiler elektrikle ilgisi olmayan diğer derslerde zorlanabilirler. Ben sınava girmeden önce bir hafta çalışmıştım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,863
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst