Elektrik Kaçağı

Katılım
28 Kas 2010
Mesajlar
601
Puanları
6
Yaş
35
Konum
istanbul
arkadaşlar fabrikadaki çoğu makinada bayanlar çalısıyor paketleme filan. hepsi de elektrik çarmasından şikayetçi. bi kere beni de çarpti şöyle oluyor. makınaların dışı metal hep bu makınaya dokunuyorum diğer elim başka bir makınaya dokunursa acayıp titretiyor. bu durumu nasıl önlerim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama + antistatik ayakkabı ile.
 
1-Topraklama yoksa mutlaka yapın. Topraklama varsa, makinaların gövdelerini kontrol edin. Ek noktalarında vs iletkenliğin sürekliliğinin kaybolduğu noktalar olabilir. Bunları by-pass edin.
2-Makinaların beslendiği linyelere uygun değerde 30 mA lik KAKR monte edin.
3-Elemanların çalıştığı alanı, anti-statik halı ile kaplaması yönünde yöneticinize baskı yapın, tehdit edin
4-Eşpotansiyelleme yapmak adına, tüm makina gövdelerini birbirerine bağlayın ( bir topraklama kablosu hepsini dolaşıp toprağa gitsin)
 
Cihaz gövdelerinde kaçak var belli ki gövdeleri topraklayın ayrıca arkadaşlarında dediği gibi antistatik bir halı da kullanmanız faydalı olur.
 
kaçak olan makınaların gövdelerı ile nötr arasına ölçü aleti koyun ve makınaların tek tek enerji girişlerini keserek ölcu aletındekı dgerın kayblup kaybolmadıgına bakın gövdeye kacak var ayrıca topraga ıletımde zayıf kacagı bulmadan daha ıyı bir topraklama iletkenlerınızın ısınmasına ve gerilim düşümüne sebep olacakdır öncelıkle kaçagın hangı makına govdesınden geldıgını tspıt etmeye calısın kacagın genel bir arıza deyılde lokal bır arıza olabilir... olmaması gereken bir gerilim makına gövdelerınde dolasıyor çarpılmalar statik elekrtıkle alakalı bir durum deyilse eyer bu yonuyle bir kontrolde fayda var
 
meger yada topraklama ölçüm aletiyle toprak bağlantınızın değerini ölçüp ona göre işlem yapabilirsiniz.
 
Çarpma sürekli devam ediyorsa statik değildir diye biliyorum, arkadaşların dediği gibi makinaları ve toprak hattını birbirleri ile irtibatlandırmak gerekir ama önce kaçağın kaynağını bulup izole etmen gerekir.
 
topraklama yapıp kakr takıldıktan sonra kaçak ortaya zaten çıkacaktır..saygılar...
 
Paketleme makinalarında bu tür kaçak hep oluyor maalesef rezistans ayari biraz fazla açılınca (plastiği eritmiyor diye sonuna kadar açıyorlar) kavruluyor sonra gövdeye temas ediyor makinayı toprakla


"Çok möhüm biri"
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst