Elektrik ile alakalı ufak yardım.

ToR3y

Üye
Katılım
17 Mar 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar,

Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Bizler üniversite son sınıf öğrencileriyiz. Bildiğiniz üzere bitirme projesi yapmamız gerekiyordu ve yaptık. Fakat mekanik sistem tamam ama elektrikten anlamıyoruz. Bu arada iki kişiyiz. Sistem de sürekli çalışacak 2 motorumuz var. Ve 2 adette tek tük çalışacak motorumuz var. Niyetimiz bizi sürekli idame ettirecek bir sistem yapmak değil. Yani işin özü projeyi en düşük maliyetle yapmamız gerektiğini, ne tür elektrik aletlerine ihtiyacımız olduğunu ve ne kadar ücret ile sahip olabiliriz, bunları kabaca öğrenmek istiyoruz.

Şöyle ki;
2 ADET = [ 12v, 110 Watt, 12A ] Sürekli çalışacak
2 ADET = [ 12v 10~15 Watt, 2~3A ] Bu motorlar, yukarıdaki 2 motor yüksüz iken, birer kere çalışacak.Yani hiç çalışmıcaklar gibi birşey.

İşte bu motorları, minimum 1~2 saat idame ettirecek ne tür elektrik donanımına ihtiyacımız olur?

Yardımlarınız için teşekkürler,
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
12 volt 10 amper bir akü koyun devreye aküyü iyice doldurun basit bir şarj cihazı ile mahçup olmazsınız sanırım şarj cihazınıda yanınızda bulundurun iyi olur derim.
 
12 volt 10 amper bir akü koyun devreye aküyü iyice doldurun basit bir şarj cihazı ile mahçup olmazsınız sanırım şarj cihazınıda yanınızda bulundurun iyi olur derim.
Teşekkürler, Peki motor sürücüsü vs. başka hiç bir şeye ihtiyaç yokmu ?
 
12 volt motorları hız kontrollu yapacaksanız tabiki var ama sabit hız direk çalıştırmak için uygun röle veya kontaktör kullanmanız gerekir
Teşekkürler, Peki motor sürücüsü vs. başka hiç bir şeye ihtiyaç yokmu ?
 
1 - 2 saat idame ettirecek demeniz 12 voltta 15 amper gibi bir total yükünüz var. Bence ;

1-) bir plastik pano alın
2-) kontrol için bir devre hazırlayın ( kontaktör , röle , pako şalter v.s. gbi )
3-) Bence 12 volt için akü seçenektir neden 12 volt üzerine çalıştınız bilmiyorum belki mobil bir sistem olacak her neyse mobil ise bir akü en az 30 - 40 amperlik olmalı ( 2 saat çalışma için ) eğer Şebeke olan bir yerde çalışacaksanız 220 den 12 volta smps trafolar var uygun güçte 15 - 20 amperlik bir smps ( motorlar boşta çalışacak ise yük kaldıracak ise demaraj akımı göz önünde bulundurulmalıdır. ) alıp plastik panoya monte ederek kullanabilirsiniz.

Bence izlenmesi gereken yol siz önce bu motorları nasıl çalıştıracağınızı adedi belirleyin daha sonra çalışma senaryosu hazırlayıp bir elektriksel şema çizin bu şemaya göre parça listesi çıkarıp panonuzu yapınız.

Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,036
Kullanıcılar
449,809
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst