Elektrik iç tesisatı ( tv prizleri )

duhan

Üye
Katılım
7 Eki 2007
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba arkadaşlar. Sizlere bir kaç soru yöneltmek istiyorum. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Yeni yaptığımız evde ( çift daire ) elektrikçi telefon ve anten prizlerini teras betonundan yaklaşık 30 cm kadar uzatıp bırakmış. Terasa çıktığım zaman her yerde 30cm uzunlukta borular duruyor. Dairenin birinde 5 tv 5 tanede telefon prizi var. Şimdi bir üst katı yaptırıcam bu boruların bir üst katta merdiven boşluğunda toplanması gerektiğini düşünüyorum. Terasta borular olmamaı için. Bir ikincisi ortak uydu anten kurdurmaya kalktığımda nasıl olacakta bu 5 tane tv prizi birleştirilecek.???:rolleyes:
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
o boruların oduğu yerler neresiyse o boruları bir üst katta santrali nereye toplayacaksan oraya doğru atacaksın
 
arkadaşım her tv prizin borusunu varsa şafttan veya banyo wc havalandırmasından çıkar öyle bir yol izle veya bulki tüm kablolar en üst kata yani antene veya uydu çanağına gidebilsin zaten tüm kablo ve boruları şaft veya merdiven dairesinden yekpare çatı katına kadar götürebiliyosan diğer işleri uyducu arkadaş ortak bir LNB veya KUTUDA bağlantısını halleder
 
öğrenmek istediğim olay şu bir dairedeki tüm tv prizleri birleşerek çatıya tek kablo olarakmı gitmeli yosa her priz yekpare olarak yukarı mı çıkmalı. eğer her priz ayrı ayrı çıkarsa teras katı boru bahçesine dönmezmi?
 
öğrenmek istediğim olay şu bir dairedeki tüm tv prizleri birleşerek çatıya tek kablo olarakmı gitmeli yosa her priz yekpare olarak yukarı mı çıkmalı. eğer her priz ayrı ayrı çıkarsa teras katı boru bahçesine dönmezmi?

ilk önce nasıl bir tv sistemi istiyorsunuz ona karar verin, yardımcı olabiliriz. terrestrial anten mi kullanıcan? yoksa uydu mu kullanıcan? uydu kullanacaksan kaç tane uydun var? uydu kullanacaksan 1 dairede kaç tane reciever kullanmak istiyorsun. bunları söylersen yardımcı olmaya çalışayım.
 
5 adet kabloyu 1 adet 1x6 splitter ile birleştir ve İN girişine RG11 kablo irtibatla Uyduya o kabloyu çık... 5 kablo çıkmana gerek yok...
Hem UHF- aktif anten- hemde Uydu yayını irtibatlamak istiyorsan 9/8 Multiswitch yukarıya bağlarsın...

Tam olarak sorunu anlamamakla beraber, tüm kabloları yukarıya taşımana gerek yok derim... Yalnız kablon RG11-U6 olsun...
 
Son düzenleme:
5 adet kabloyu 1 adet 1x6 splitter ile birleştir ve in girişine rg11 kablo irtibatla uyduya o kabloyu çık... 5 kablo çıkmana gerek yok...
Hem uhf- aktif anten- hemde uydu yayını irtibatlamak istiyorsan 9/8 multiswitch yukarıya bağlarsın...

Tam olarak sorunu anlamamakla beraber, tüm kabloları yukarıya taşımana gerek yok derim... Yalnız kablon rg11-u6 olsun...

bu şekilde yapılırsa evde sadece 1 adet recıever kullanabilirsiniz.
 
Borular terasta herhangi bir duvar dibinde duruyorsa istenilen yere,taşıması zor olmaz.Ama duvardan uzak ortalardaysa yine taşınır ama zor olur.Tüm prizlerde bağımsız istediğimi seyredeyim diyorsan tüm kabloları çıkarın yukarı.
 
Sanırım detaylı bir şekilde anlatamadım. Şimdi dairede 5 adet tv prizi var. Yapmak istediğim Elime recieveri alıp diğer odaya geçtiğimde dışarıdan kablo taşımamak. yada aynı anda bir başka reciever alıp her iki odada iki ayrı kanalı izleyebilmek. Böyle bir şey istiyorum mümkünmü acaba?
 
multiswitch kullanman lazım. uydulardan uydu başına 4 kablo, istiyorsan klasik anten kablosunu da multiswitch'e gir, multiswitchden her tv prizi için ayrı ayrı kablo çık. mantık bu. istediğin prize reciever takabilirsin böylelikle. ayrı ayrı kanalları izleyebilirsin. multiswitch'i de artık istediğin bir yere koy. ister çatıya, ister merdiven holüne. ama 220V besleme istiyor alet aklında bulunsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst