Elektrik dalgalanmasının nedenleri nelerdir?

Ferzann

Üye
Katılım
3 Kas 2009
Mesajlar
79
Puanları
1
elektrik dalgalanmasının nedenleri nelerdirr. işletmedenmi yoksa şebekedenmi kaynaklanıyo
bu konuda geniş bi açıklama yaparmısınız.teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Dağıtım şirketindende olabilir kendi tesisatınızın zayıf (kablo kesitinin yetersiz) olmasındanda olabilir. Sorun sadece sizin tesisinizde mi var. Yoksa çevrenizdeki komşularınızda aynı sıkıntıyı yaşıyor mu?
 
bu konuda sorun yaşamıyorumm bilgi amaçlı sordum sadece .cevap için teşekkürler
 
Elektrik dalgalanmalarının bir sebebi ise asenkron motorlarının sıksık devreye girip çıkmasıdır.Bu nedenle yönetmeliklere göre 4 kW tan büyük motorlara uygun bir yöntemle yol verilmesi zorunlu tutulmuştur.
 
Enterkonnekte Sistemde ani büyük yük giriş çıkışları; Santrallerde arızadan grup çıkması; Arızadan hat açması...vs...vs...
 
Elektrikte meydana gelen dalgalanmalar oldukça geniş bir konu zira dalgalanma tanımı içinde;
- Frekans değişiklikleri.
- Gerilim değişiklikleri.
- Hızlı gerilim Değişikleri.
- Gerilim çökmeleri (<1sn, <%60)
- Gerilim çökmeleri (3dkya kadar <%70)
- Gerilim kesintileri (>3dk)
- Transient Yüksek Gerilimler.
- Transient Gerilim çökmeleri.
- Gerilim faz dengesizlikleri.
- Harmonik gerilimleri
- Interharmonik gerilimler.
- Gerilim kıprışması (fliker) Kısa dönem (10dk), Uzun dönem 120dk.

Bunlar genel olarak enerji kalitesi ile alakalı ve enerji kalitesinide ikiye ayırmak mümkün.
1- İletim hatları/Dağıtım hatları (YG,OG)
2- Alçak gerilim.

Dolayısıyla işletmelerde meydana gelen dalgalanmalar veya enerji kalitesi problemleri bir kombinasyon olarak karşımıza çıkar. YG,OGde meydana gelen problemer ve işletmede karşılaşılan problemler ile birleşip komplex yapıya bürünür.
 
Merhabalar. Bizim evde bazen elektrik dalgalanması oluyor. Apartmandaki birkaç komşuya sordum, onlarda sorun yokmuş. Özellikle bilgisayarı açtığımda odadaki lambanın ışığı düşüp yükselmeye başlıyor, hatta kaç defa bilgisayar kendi kendine kapandı. Bunun üzerine bilgisayarın Power Supply' ını değiştirdim, ancak dün akşam bilgisayarı açtığımda bu titremeler yine başladı ve bir süre sonra bilgisayar kapandı. Şu anda bir problem gözükmüyor, yani odadaki lambalarda masa lambasında ve ışıkta bir hareketlilik yok.
Şimdi burada sorun benim elektrik tesisatında mı yoksa bilgisayarın içinde mi? inanın kafayı yiyeceğim. Sorunun nereden kaynaklandığını bilmiyorum. Anakart kaynaklıysa değiştirmek istiyorum, ama ya değilse?..
Bilgisayarın güç fişini prize taktığım anda ışıktaki hafif titremeyi hissediyorum, sizce sorun ne kaynaklı? Sıradan bir elektrikçi anlar mı problemi sizce?
 
sıradan elektrikçi dediğin kimse o anlamaz kardeş bekle en uygun cevapları bu sitede bulabilirsin power supply değiştirdikten hemen sonramı yoksa belli zaman sonramı belirtmende fayda var
 
trafodan tutun tesısatın sonuna kadar nekadar entruman varsa hepsınden olabılır bu akadar ince bı konu ki gayretlı bır takıbın netıcesınde bulunabılecek bır sıkıntıya maruz kalmıssınız

bu takıp yelpazesını daraltmak ıcın sıkıntının hangı bolgelerde meydana geldıgınden başlaya bılırsınız

sıkıntının yasanmadıgı bolgelerı tesbıt ederseniz yelpaze bıraz daha daralacak ve gızlı dusmanı bulmak bıraz daha az zaman alıcaktır kolay gelsın
 
Bilgisayarınızı başka birinde deneyin, başka binada oturan arkadaşınız veya akrabanız, oraya götürdüğünüzde de aynı sorunu yapıyorsa arıza bilgisayardadır, eğer değilse evinizin elektrik hatlarında problem vardır, tek linyeye çok fazla cihaz bağlıyo olabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,036
Kullanıcılar
449,809
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst