Elektrik Bakım Mühendisi

couchy

Üye
Katılım
21 May 2015
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
37
Bir metal firmasında elektrik Bakım mühendisi olarak çalışmaya başladım.(Yetiştirilme üzere - Elektronik mühendisiyim . )

Sacı boyuna ve enine kesen mevcut makineler var. Asıl alınma amacım bir yurtdışı firmasından boru profil makinesi alınacak bunun kurulumundan ve devamında bakım onarımından sorumlu olacağım. Burada nelerle karşılaşabilirim benden neler beklenebilir.


Değerli öneri ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
elektronikçisin ama 1kV altı bütün işleri yapabilirsin kendini sakın küçük görme zaten ilk kurulumunu mevcut firma yapar sonraki süreçte bakım planı oluşturursun süreci izlersin bi sıkıntı çıkıcağını sanmıyorum ama seni sadece bir makine için almazlar oraya çok iş yaparsın bence orda
 
Makinayı kurmaya geldiklerinde iyice incele neyi nasıl yapıyorlar.Panosunun içini aç bak hangi marka PLC kullanılmış.Ona göre o plc ile ilgili döküman topla ve ders çalış.Herhangi bir arıza durumunda PLC'ye online bağlanmak isticeklerdir nasıl bağlanacağını öğren.Makina çalışırken makinanın çalışmasını iyi gözlemle.Sonuçta arıza-bakımından sorumlu olacağın makinayı öncelikle senin operatörden daha iyi kullanman lazım yani makinayı iyi tanıman lazım.Servo motorları ve çalışma şekillerini incele.
 
Herkese teşekkürler.

Metal profil boru firması.

PLC markası belli Siemens S7 300 - vipa yazıyor.

Cihazda hidrolik , pnömatik , sensör vb. bilmediğim bir sürü komponent var.

Ayrıca ürün katalogları ile devre şemaları geliyor, sadece bakıyorum.

Bende 1 makine ile sınırlı olacağını düşünmüyorum ama üretim ağırlığının %90 u burada olacak gibi görünüyor. 1 adet elektrikçi ustamız var fakat elektrik ve dışında ne varsa yapıyor mekanik boya su tesisatı vb. Şu anda ona güveniyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst