Elektrik İş Güvenliği

nanotek87

Üye
Katılım
16 Nis 2011
Mesajlar
52
Puanları
1
slm

Şirketimiz bünyesinde çalışan arkadaşlara iş güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları için çok profosyonel olmasada en azından işin ciddiyetinin ve tehlikesinin bilincini kavratmak açısından oluşabilecek iş kazaları için iş güvenliği eğitimlerini fırsat buldukça bizzat kendim vermekteyim. Fakat bu konuyu daha da yaygın hale getirip düzene sokmak ve herkesin daha bilinçli kurallara uygun olarak dosya halinde iş güvenliği sağlamak için genel şablonlar şeklinde işin yükümlülüğünü kabul ediyorum tehlikesinin ve sorumluluğu bana ait vs şeklinde paylaşabileceğiniz hazır şablonlar veya fikir önerilerinizi yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

saygılarımla...
 
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olduğunuzu kabul ederek, topraklamalara, çalışmalarda elektriği kesebilme durumunuz varsa kesin ve bu şekilde çalışın, Kilitleme yapın, kartlama yapın, KKD kullanmadan önce muhakak önlem almaya çalışın. iyi çalışmalar.
 
Ben çalışma bakanlığından döküman istedim.Çok faydalı cd ve dökümanlar gönderdiler.Napo diye bir çizgi karakter var, tüm çalışma alanlarını kapsıyor.Şiddetle tavsiye ederim.Ben bunları eğitim harici olarak iş yerinde sabitlediğim 2 lcd ekranda sürekli döndürerek bilgilendirme yapıyorum.

Harici konularda şirket olarak kullandığımız bir sistem mevcut.O format üzerinden gidiyoruz ama kesinlikle mevcutların 10 katı.Her yıl periyodik olarak DuPont'tan denetleme geçiriyoruz.İster istemez bu konuda tecrübe kazanmaya başladık.İlk başlarda tüm personel ayak diretiyordu ama zamanla alışkanlıklarımız bile değişmeye başladı.Her zaman zorlamadan önce insan mantığıyla hareket ederek 1200. gün iş kazasız duruma geldik.Önceden forkliftten düşen işimi kaybederim diye saklarken şimdi ise duvara çarpan parmağı kızardı diye bana telefon edip raporlayayım isteyen personelim olmaya başladı.Önce insan noktasını unutmadan hareket edin.İlk başlarda değerlendirme yaparken adam dalgınmış, çukuru farketmemiş, düşmüş derdik.Şimdilerde ise çukuru ne amaçla açtık, neden açık kaldı, açık kalmasını uyaran işaretleme yapılmışmı, işaret yapıldığı halde neden orada değil, hava şartlarından dolayı uçtumu, vs. kök-nedenler uzayıp gidiyor ve alınan aksiyonların hepsi insanı bir daha o çukura düşmeyecek şekilde korumayı amaçlıyor.Unutmayın çalışan kadar kimse çalıştığı alanda tecrübeli değildir.Mutlaka önce insan
 
İş güvenliği çok geniş ve disiplin gerektiren bir konu. Uzun yıllar önce Dünyada sayılı yabancı dev firmalardan birinde Müteahhit elemanı olarak 2 yıla yakın iş güvenliği koordinatörlüğü yaptım, başlangıçta verilen eğitimde bu kadar katı kuralların uygulanamayacağını düşünmüştüm adaptasyonda epey bi zorlanmıştım. Benim uygulanmasının çok zor olacağını düşündüğüm kurallar silsilesinin fabrikada işlediğini çalışanların ise artık bu kurallları yaşamlarının bir parçası olarak gördüğünü gözlemledim. Üç milyon saat iş günü kayıpsız kazasızlık olduğunu gördüm.
Size tavsiyelerim temel iş güvenliği kurallarını öğrenmeniz, yaptığınız her işde risk analizi oluşturmanız ve kuralları uygulamada kararlı ve disiplinli olmanızdır. İş güvenliği olayına elemanlara baret takmazsam kurallara uymazsam başıma geleceklerden ben sorumluyum yazan kağıdı imzalatmak gibi bir yaklaşım tarzı hoş değildir ayrıca bu dilekçe iş güvenliği sorumlusunu kanunen de kurtarmaz. İş güvenliği sorumlusu gözlemci işin başında durarak kuralları uygulatan kişidir,kurallara uymayana ceza verilmeli tekrarında ise iş akti fesh edilmelidir. İş güvenliği kurallarının uygulanma zorunluluğunun işçi tarafından angarya olarak görülmemesi için iş kazalarını gösteren (görsel ağırlıklı) eğitim verilmeli bu kuralların akşam eş ve çocuklarına sağ sağlim gidebilmeleri için uygulandığı bilinci verilmelidir.

Konuyla ilgili döküman paylaşıyorum faydası olması dileğiyle...
 

Ekli dosyalar

  • is_sagligi_veguvenligi_metodolojileri.pdf
    6.4 MB · Görüntüleme: 5
İş güveliği aslında Tamamen can güvenliği demektir.
 
Konu ile ilişkin kapsamlı açıklama yapan, iş deneyimlerini açtığım konu üzerinde paylaşan ayrıca da eklediği 2 dosya ile örnek olması açısından bana çok faydası olacak olan başta scorpion eyes ' e sonrasında da konuya açıklık getiren diper arkadaşlara çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,586
Kullanıcılar
449,925
Son üye
Taylor Quinntin

Yeni konular

Geri
Üst