Elektrik üretimi bedava olursa...

Çatıya güneş paneli kurulmasının dezavantajı var mıdır?


  • Kullanılan toplam oy
    15
Bu işe sıcak bakacak kişi sayısı oldukça azdır. Tedaşa kaç kW enerji satacaksınız ki kâr getirsin? Bunu hiç hesapladınız mı? Bir zihni sinir projesi olacaksa çok mantıklı, kendi başınıza 10 Watt'da üretseniz hobi veya mini proje bazlı yapan kişiyi çok mutlu eder. Ancak basit bir hesapla bile ticari anlamda bir getirisi olacağını sanmıyorum. Konu tartışmaya açık, forumdan diğer arkadaşlarda dahil olursa çok daha kolay sonuca varabiliriz.

Kolay gelsin....
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sistem kendisini 7-8 sene içinde amorti edebilecek kapasitedir. Eğer böyle bir şey olmasa yurtdışında devletler böyle bir işe fiili olarak kalkışmazdı. Bu tür sistemlerde ilk yatırım maliyeti yüksek olması tek dezavantajtır. Ancak daha sonrasında Bakım gerekmediği için geçecek her gün kazanç hanesine yazılacak karı göstermektedir.
 
Sistem kendisini 7-8 sene içinde amorti edebilecek kapasitedir. Eğer böyle bir şey olmasa yurtdışında devletler böyle bir işe fiili olarak kalkışmazdı. Bu tür sistemlerde ilk yatırım maliyeti yüksek olması tek dezavantajtır. Ancak daha sonrasında bakım gerekmediği için geçecek her gün kazanç hanesine yazılacak karı göstermektedir.
Yurtdışı onların sorunu, biz kendi memleketimize bakalım. Başkasının hesabı, başkasının memleketi orası bizi ilgilendirmez ki.
Teknik verileri göz ardı edip reklamlarla yola çıkarsanız buna kimse inanmaz. Siz hesabı neye göre yaptığınızı söyleyin, bizde ona göre cevap yazalım. Bizim anladığımız dil Volt, Amper, Watt birimli sonuçlar, sizin mantığınızla yola çıkarsak Türkiye'de muz yetişiyor o zaman Erzurum'da da muz yetiştirelim mantığı.

Saygılar....
 
7-8 senede sistem amorti ediyorsa 20 senede kira bedeli +%5 kâr bedeli sizin açınızdan hayli hayli verimli olmalıdır.
 
Anlaşılan tarlanız var ve kiralamak istiyorsunuz. Ancak TEDAŞ her tarlayı kabul etmiyor bilginiz olsun.
Buradan gerekli güç hesabı yapabilirsiniz:
http://www.ralen.com.tr/plurawatt/
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kimya mühendisiyim. Ancak son 10 yıldır bu işle uğraşıyorum. Kendi hesabım da var ve buradaki veriler ile uyuşmaktadır.
 
hayır güneş sistemine yatırım yapmak istiyorum ancak gerek fiyatın yüksek oluşundan dolayı gerekse ürünlerin kalitelerinin düşük olmasından dolayı sistem arızaları ile uğraşmak istemiyorum. kendimi sağlama alıyorum ki sistemin bahsedildiği gibi 7-8 sene içinde kendini amorti etmeme riskinde ve verimin düşük invertör akü dayanım sürelerinin düşük olmasında fazla masrafa girmek istemiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst