Statik elektrik çarpılması yaşanan çocuk parkları

Yakında priz varsa topraklama iyiyse metaline dokunup sonra kapı ellenebilir evde, parkta kontrol kalemi neonu denenebilir sonuç için buraya geri dönüş yapılır :).
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zemin kauçuk olduğunda statik elektrik deşarz olamadığından çarpılma olmuyor. Yünlü ve naylonlu giysilerde daha çok olur. Zararsızdır bazen eğlencelidir tedirgin olmayın. Bir çok çözümü var ama onlarında sorunları oluyor.
 
Statik elektrik yüklenmeleri, daha çok kışın olur. Altı kalın ayakkabılar, sentetik pantolonlar, sentetik halılar, tüplü ekranlardan yüklenmeler çok görülür. Fazlası can yakar. Çözüm için, kapı kollarına dokunmadan önce duvara bir elinizin tersi ile dokunun. Çocuk parklarında, plastik kaydırakta kaydıktan sonra, önce toprak kısma basmak iyi olur. Tam boşalma olmazsa, bir eli de toprağa değdirmek gerekebilir. Çok rahatsız olanlar, denemedim ama, tahminen 100 Kiloohm luk bir taş dirençten anahtarlık yaparsa, önce metale onu tutup, canı yanmadan boşaltabilir statik elektriği. Karbon 1-2 W direnç de olur. Minik dirençler pratik olmaz, yoksa güçle ilgisi yok. Altında ve üstünde iletken olan, araya direnç konmuş bir plastik boru toprağa çakılı olsa, onunla da boşaltım sağlanabilir. Baston gibi de yapılabilir.
 
kişilerın kullandığı kıyafetle ılgılı olsa gerek çalışırken bir arkadaşim çay yapmak için piknik tup kullanırdı iş yerınde çakmak kibrit kullandığını hiç gormedım tupu yakmak için gazı açar parmağını yaklatırınca kivilcim atar tup yanardı :)biraz zamparalık vardı hoşlandığı hanımlara çığlık attırırdı :)
 
Vay be bizim zamanımızda demirden kaydiraklar vardı kaymak gibi Yerde de kum.
 
Bana kalırsa bunun en masrafsız (halihazırdaki parkları yıkmadan) ve pratik yolu statik elektriği vücuttan boşaltacak gibi çocukların boyuna uygun dubalar yapmak.

Tek yapılması gereken çocuklara oyun sonrası bunlara temas edip elektriğin boşaltılmasını sağlamayı öğretmek.
 
parklarda kaydıraklarda kullanılan malzemeler plastik fiber gibi bir malzeme acaip statik bu malzeme plastik olan bu malzemeyi nasıl topraklayacaksın ki benim kızımda 3 yasında ve kaydırakta elektrik carpıyor diye binmiyor
 
Çocuk parklarında bir kaç noktaya bir direnç üzerinde statik elektriği boşaltan deşarz çubukları koyulabilir. Burada vücuttaki statik elektrik çarpılma yaşanmadan deşarz edilebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,975
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst