Elektrikçi maaşları...?

elek

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2006
Mesajlar
2,911
Puanları
318
Piyasada veya şantiyelerde şantiyenin ustabaşısının veya formenin yanında çalışan elektrikçilerin(5 sene tecrübeli) aylık geliri mesailerle birlikte ortalama ne kadardır?
 
yapılan işe ve mesai süresine göre değişir günde 4 saat mesai yapıyorsa yasalara göre aldığı maaşın iki katı olması gerekir.tabiiki bu sizin yaptığınız sözleşmeye ve size bağlıdır.slm
 
Maaş, sizi çalıştıracak işyerinin, eleman bulamamsına (dıkkat bulamamasına ) baglı. Bu soruyu sorarken kendı becerınızden bahsetmediğiniz için kesın rakam verılemez.Asgari ücretden başlayın cıkabildiğiniz kademeye kadar çıkın...
 
1.500-2 bin arası , sanki devlet sırrı.
 
1000 TL'yi geçmez.

Acı ama gerçek, çok büyük bir kısmı içi geçerli olan bu önermedir... Öyle bir hava var ki sanırsınız kendini geliştiren elektrikçi 5-10 bin lira kazanıyor... Güvenlik görevlisinden daha düşük ücrete çalışan bir meslekten bahsediyoruz arkadaşlar...
 
Çalıştığın yere göre değişir. Burada yaklaşık 20 saat civarı hafta sonu mesaisi ile 2.100.-TL civarı alıyorlar. Ayrıca 250 civarı yemek parası(bazı restoran ve marketlerde de geçerli olan bir kart şeklinde)+servis+vardiya ödeneği+akbil ücreti+özel sigorta var.
 
Hangi şirket abicim o??? Söyleyinde vatandaş bilsin :)
Konuyu açan arkadaş daha çok şantiyeyi kastetmiş.

Bende bir şirket biliyorum, teknisyenine 2.400 tl+ dil tazminatı+ aile yardımı (200)+ banka promosyonu+ sendika ödeneği!!!! Haftada 40 saat çalışma. Cumartesi-pazar tatil.
Hadi adınıda vereyim TEİAŞ!!! İşçi olarakta çalışanlarda bunun 1.000 tl fazlası.

Başka bir yerde, 1.800 tl+ 500 tl sosyal denge tazminatı+ arazi tazminatı= 2.500 tl Burayıda siz tahmin edin :)
 
Son düzenleme:
Bilse ne olacak arkadaşım, kimse halinden memnun değil, emin ol benim teknisyenlerde hallerinden çok şikayetçiler:) Belki mesaisiz çıplak maaşları düşük oluyor ama kimsenin mesaisi 20 saatin altına da düşmüyor.
Aslında piyasaya bir baksalar gerçekten işlerinin kıymetini anlayacaklar. Bizde mesai sınırı var, bunun üstünü yaptıklarında alamıyorlar ancak büyük projeler dışında pek böyle bir gereksinim de yaşamıyoruz. Bence çok da özel değil, bir çok büyük otel, banka, yüksek bina tarzı işletme bu civarda maaş veriyordur. Tabii taşeron olmamak kaydıyla, kadrolu elemanını kastediyorum. Ayrıca bahsettiklerim neredeyse 15 senelik çalışanlar. Bu kadro yıllardır ne eksilmiştir ne azalmıştır. Tabii teknik servisleri taşeronlaştırma her yerde düşünülen bir seçenek. Çünkü genellikle para kazandıran değil harcatan bölümüzdür biz. Bu kadar kadro fazla değil mi sorusu dönüp dolaşıp sık sık sorulur. Adam eksiltme her zaman gündemdedir, ilerde ne olur bilemem.
 
AVM,banka şubesi falan yapmış elektrik firmalarında çalışan ,bilfiil sahada çalışan ustaları kasdediyorum..
5-10 sene tecrübeli...
firmada "demirbaş" olmuş formen den bahsetmiyorum..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst