elektriğin ucuz olduğu saatlerde akü doldurup pahalı olduğu saatlerde kullanmak

Katılım
2 Ocak 2014
Mesajlar
77
Puanları
1
Yaş
46
arkadaşlar ben diyorum ki akşam saat 22:00 den sabah saat 06:00 ya kadar elektirik diğer saatlere göre neredeyse 5 katı daha ucuz ,toplam 8 saat boyunca kilowatt saati 0.007 kuruş ,diğer saatler yani 06:00 dan akşam 17:00 a kadar 0.17 kuruş ..17:00 dan 22:00 a kadar " prime time" dedikleri saat yani en pahalı olan zaman 0.35 kuruş . gece 8 boyunca elektriğin ucuz olduğu saatlerde akü doldurup pahalı olduğu saatlerde kullansak tabii tüm evin enerji ihtiyacı değil mesela örnek olarak ısınma ihtiyacını karşılasak nasıl olur?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
olur olmaz diye birşey yok ama iyi hesaplamak lazım.
bence : yapacağın masraf ve kayıplar işletme masrafları, kazanacağından daha fazladır.
 
Selamun Aleyküm
Yüksek katlı binalarda (otel vb) elektriğin ucuz saatlerinde suyun yukarı basıldığı ve pahalı saatlerde yukarıdan akıtılarak elektrik üretildiği sistemler daha önce forumda yazılmıştı.
Bahsedildiği gibi depolama için sistem ömrü de dahil birçok kısım incelenmelidir. Tekil olarak maddiyat getirebilir ama sosyal (toplu) açıdan değil..
Isıtma için elektrik depolamasından ziyade ısı enerjisinin depolanması düşünülür. Gerekli yalıtım ve bekleme süresi incelenerek uygun hacimdeki depoda su ısıtlıp ısıtma amaçlı kullanılabilir ve ya ısıtma kısmına destek sağlayabilir. (Hacmin artması belirli bir geometri için dış ( ısı transfer) alanı azaltmış olur-oransal olarak-) Isıtılmak istenilen yerin ısıl sığası büyük bir kısmı da elektriğin ucuz saatlerinde ısıtılabilir (yine yalıtı vb ile kombine).
Birçok çözüm olur, apartman vb kısıtlı yerlerde kompleks ve kombine uygulamalar gerekebilir incelenmesi gerekir.
Başarılar dileriz...
 
demek istediğim elektriğin ucuz olduğu 8 saat boyunca gece şarj ettiğimiz bir veya iki adet aküyü evin ısınma ihtiyacı için diğer kalan 16 saat boyunca kullanabilirmiyiz.örnek evdeki kombiyi söktük attık yerine indüksiyon sistemi bir ısıtıcı takdık yani peteklerin içinde devir daim olan suyu bununla ısıttık ve bu indüksiyon sisteminin ihtiyacı olan enerjiyide de geceden şarj ettiğimiz aküler sağladık ..nasıl fikir ?
 
8 tane akü olacak 4 ünü kullanırken diğer 4 ü şarj olacak devemlı devir daim olacak
 
mevcut akülerle hiçbir iş olmaz. en kral akü jel akü. 100ah jel akü 400tl civarı. 400kez çevrim ömrü var. garanti falan yok hiçbir aküde. günde 1 kez doldur boşalt yapsan 1 yılda akü çöp. tabi yüksek volta şarj yada dipşarj yaptırdın yanlışlıkla akü gene çöp. her halùkarda akü yatırımı çöpe atılan para. anca tampon güç ihtiyaçlarında akü iş görür, yoksa nerden tutsan elinde kalır.
 
Kondansatör gibi teorik ömrü sınırsız olan ve akü gibi yüksek kapasiteli depolama elemanı icat edilip fiyatı düştüğünde zaten tarifelerde kalkacaktır. Şimdilik akü ve dönüşüm maliyetlerinden dolayı ekonomik değil.
Hesap yaparken 8 saat olarak alırsanız eksik olur çünkü depolayacağınız enerjinin kullanacağınız kadarını çıkarmanız gerekiyor. Evlerdeki sayacın maksimum akımı 40 amper buna göre maksimum güç çekimi 8800 vat olur. Buna sayacın sürekli dayanabileceğini bile varsaysak 8 saatte yaklaşık 70 kilovat çekebiliriz. 24 saate bölersek ucuz tarifeden yaklaşık 3 kilovatsaat ortalama güç kullanabiliriz. Gereken akü miktarı 12 volt 150 amperden 40 adet tir. Fiyatı da ağır hizmet tipi (mutlu) olursa yaklaşık 13 bin lira tutar. Ağırlığı ise 1700 kilo gelir. 4 yıl ömürlü olsa yıllık maliyeti elektrik harcamanızdan fazlaya gelir. Ekonomik olmadığından gerçekleştirilmez.
 
ben burada evin enerji ihtiyacının tamamını karşılamayı kast etmemiştim,evin enerji ihtiyacının tamamını akülerle karşılamak akıl karı bir iş değil ben sadece önemli bir gider olan ısınma ihtiyacını ve sadece kış aylarında 6-7 ay bu şekilde azaltmak düşüncesindeyim.Jel aküler çok pahalı normal akülerin ömrü az ama belki lityum piller olabilir bir video ekliyorum fikir vermek açısından .. burada yanlış anlamadıysam aracı çalıştırmak için birbirine bağladığı bataryalardan 2.2 volt x 100 ad. toplamda 220 volt ama kaç amper anlayamadım..

 
Enerjiyi elektrik dışında suyun elektrolizi gibi bir yöntemle de (kimyasal) depolamak düşünülebilir. Yakıt olarak hidrojen ve oksijen elde edilmiş olur. -yandığında da su vb oluşmuş olur...- (Tabi sistem güvenliği vb incelenmesi gerekenler var..)
Bahsedilen akülerdeki sorunlar gibi akla hayale uzak gelse de -sığmasa da- öyle bir elektrik geciktirilmesi (bobin vb..) uygulansa ki gecikme ücretlendirme periyodu ile senkronize edilse..... Uygun olmayan da çok şey oluyordur..
Enerjinin elektrik dışında da depolanması düşünülmelidir. Kimyasal vb birçok yöntemler vardır.
Mekanik olarak bir klima, ucuz saatlerde akışkanın basınçlandırıldığı pahalı saatlerde basınçlı akışkanın kompresörsüz çevrime tabi tutulduğu bir sistem de akla gelir...
Başarılar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst