ELEKTRİK TEKNİKERLER ODASI

yasinmak

Üye
Katılım
6 Ocak 2009
Mesajlar
64
Puanları
1
Selamlar. Elektrik teknikerler odasına kaydımı yaptırdıktan sonra dükkanımı 1 yıl çalıştırıp kapadım. Tabi bu durum odamızın bilgisayarlarında bu gözükmüş. Çünkü kayıt için gidip üye olmuştum. Bugün nette gezinirken tesadüfen odanın sitesine girdim ve vergi kapanışı yapanların odaya başvurmaları ve borçları varsa ödenmesi isteniyordu.

Telefon ettim sağolsunlar yardımcı oldular. Vergi kapanışımı görmüşler ama SADECE BİR DİLEKÇE YAZMADIĞIM İÇİN bana şuanda 661 TL (avukat masrafları vs hariç) icra için avukata vermişler. Yani bile bile LADES yaptılar.

Bu konuda ODAMIZI ALKIŞLIYORUM VE BU MEMLEKETTE DÜRÜSTÇE ÇALIŞILMAMASI GEREKTİĞİNİ BİR DEFA DAHA ÖĞRENMİŞ OLUYORUM.

Dürüstçe gidip kaydımızı yaptırdık. Vergi levhamızı aldık. Odaya kayıt olduk. Bu kadar sorumluluğun altına girip daha sonra vurdum duymazlık yapıp vatandaşı mağdur etmeleri insanı kahrediyor. Hala birçok elektrikçi dükkanı kaçak çalışıyor ne vergi levhası ne oda kaydı. YAZIK.

Bu parayı helal ETMİYORUM. Kimin cebine gidiyorsa kimler kullanıyorsa yemek içmek kullanmak nasip olmasın.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Geçmiş olsun Yasinmak

Bu ülkede iş yeri açan kişinin cin gibi olması lazım. Bu odanın sizi araması lazım gelirken bir de icraya vermişler. Ayıp gerçekten.

Ben bu odaya mail attım ve dedim ki; Bu kadar Elektrik işi yapan iş yeri olmasına ve bu kişiler belge almasına rağmen hala pembe ve sarı yeşil kabloyu faza bağlayan var. Neden Elektrik firmalarına ufakta olsa aylık broşür bastırıp bir elektrikçinin hangi kurallara dikkat etmesi gerekir, teknik açıdan yapılması gereken nedir diye yollamıyorsunuz dedim. Sanırım fındık fıstık yediklerinden midir ne, cevap bile vermeye tenezzül etmediler. Çıraklık Eğitim Merkezlerinden Elektrik Teknisyenlik belgesi alıp iş yeri açmak isteyen elektrikçilere mecbur kılıp Teknisyenler odasına kayıt yaptırmaları şartını koşuyorlar. Bir şey yapsalar haydi diyeceğim aldıkları parayı hak edecekler ama ortada icraat ta yok. Yazık.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst