Elektirik prizine direkt kablo bağlama

Tranemis

Üye
Katılım
22 May 2017
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba,

Duvarda ki elektirik prizinin önüne yeni aldığım dolap geldiği için önü tamamen kapanmıştır. Bu sebep ile prize herhangi 3'lü priz fişi takamıyorum. Dolabı fişin genişliği kadar öne çekemediğim için, duvarda ki elektirik prizine 3'lü uzatma kablsounu fişini sökerek direkt olarak kabloyu bağlamakta sakınca olur mu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Üçlü piriz kablonu kaliteli al. Baglantinida güzel yaptıktan sonra her hangi bir problem olmaz. Bağlantıda klemens kullan
 
Merhaba. Bakın, elektrikten orta derecede anlıyorsanız ve bu konuda daha önceden yeterli tecrübeniz varsa elbette yapabilirsiniz bu işlemleri. Emniyetle yapılırsa yangın veya ev güvenliği açısından bir mahsuru olamaz. Prizden çekeceğiniz gücün (watt, kwatt) değeri kablonun taşıyabileceği max. amper değerini geçmemesine dikkat etmeniz, rezistanslı yüksek güçleri bu uzatmalı 3'lü prizle kullanacaksanız eğer (Tv, uydu alıcı, radyo, dvd player,vb. nun dışında) uzatmalı prizin kablo kesitini seçerken buna çok dikkat etmeniz gerekecektir.

Rezistans içermeyen elektrik-elektronik cihazları için 0.75-1 mm2'lik kesitler normalde yeterliyken, rezistans bazlı cihazlar veya makineler (saç kurutma mak., tost mak., ütü, vb. cihaz ve makineler) için bu kesit çok daha fazla (Rezistans gücü tam göz önüne alınarak) seçilebilmiş olmalıdır, buna dikkat edilmezse bu kabloların aşırı ısınıp yanması riski her zaman olabilir, buna çok dikkat edin. Tüm bu seçimlerde ve cihazlar-makineler ile uygun kablo kesiti-amperi konusunda yeterli bilgiye sahip değilseniz, tüm bu işlemleri (Tadilatları) ve en uygun uzatmalı prizli bu kablo seçimlerini yetkili bir elektrikçinin yapması çok daha uygunu olacaktır.

Yer darlığı yüzünden, bu fişin dolap, vitrin, vb. eşyaların arkasından fişinin takılmadan, bu kablo bağlantılarının bu prizin tornavidayla sökülüp priz arkasından vidalı bağlantı yerlerine, topraklı veya topraksız 3' lü uzatma kablonuzun baştaki kablo bağlantısı, prizin arkasında veya tam içinde kalacak şekilde, priz kapatılınca tam sıva altında kalacak şekilde vidalarıyla kapatılıp, sadece uzatmalı kablonun prizin altındaki açıklıktan geçebilmesini sağlarsanız en uygunu ve ideali olur.

Ancak bu kablo bağlantılarının açıktan ve bu prizin tam olarak dışından yapılması da gerekiyorsa, kaliteli bir elektrik bandıyla bu açık bağlantılar iyice sarılıp izole edilebilmeli ve sadece açıktaki bu kablo bağlantıları ancak bu şekilde güvenle de bırakılmış olabilmelidir. (Dolabın arkasından yapılan tüm bu tadilatları sıradan ve hiç bilemeyen birisinin yanlışlık veya dalgınlıkla dolap veya vitrini çektiğinde çarpılmaması için bu önlemler güvenlik amaçlı alınmalıdır.) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
3 lü prizin erkek fişi dik ise fazla yer kaplar,bu fişin çeşitleri var prizden maksimum 1 cm çıkar buda işinizi görebilir,eğer direk bağlayacam diyorsanız anahtarlı priz kullanarak kabloyu yandan çıkartırsın,açma kapama işini anahtardan yapabilirsiniz
 
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst