Elektirik enerjisini roket yakıtı yerine kullanılabilir mi?

Bir belgeselde laser ile bir disk havaya kaldırılıyordu...bir araştır...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
böyle bir döküman buldum... http://www.oktanyumroket.com/egitim/Pdf_dosyalari/launching_systems.pdf


ayrıca verdiğiniz linkte açığa çıkan bir ısı var... o ısı hava basıncı oluştursa bile bu itme kuvvetinin sürekli ve yönlendirilebilir olması için bir türbün sistemine mutlaka ihtiyaç olacaktır... o da zaten daha önce ISMAILY arkadaşımızın bahsettiği motor tiplerinin mantığı... yukarıda verdiğim linkte sadece fırlatma etkisi oluşturuluyor. ve amaç istenen açıda yönlendirerek elektriğin sadece ateşleme yaparak yakıtın yanmasıyla itiş gerçekleşmesi...

bu arada bir kaç model uçak yapan firma adreslerine baktım bahsettiğin gibi bir uygulama göremedim... bence model uçak, helikopter yapan bir yere danışsan bu konu hakkında belki bir bilgileri vardır...
 
Iron man filminde Tony Stark'ın vücüdunun enerjisini sağlayan kaynak Nükleer Enerji Multi-Mission Radioisotope Thermoelectric Generator (MMRTG) Çok-İşlevli Radyoizotop Termoelektrik Jeneratör , filmde Tony Stark'ın kullandığı element Plütonyum dioksit. Reaktörden elde ettiği enerjiyi ısı ve gazları nozul a gönderip itme kuvveti elde ediyor yaklaşık maliyeti 36 milyon$
 
Konu biraz bilimkurgu tadında oldu, ben ilk mesajımda bugünkü teknoloji ile yapılabilir belkide yapılan bir sistemden bahsetmiştim biraz daha fantastik olmak gerekirse şu sistem var; elektron fırlatma yani iyon jeneratörleri falan vardır bu sistemde ucu iğne gibi olan bir iletken yüksek seviyede elektrona sahip olacak şekilde beslenir neticede bu iğne ucundan elektronlar havaya atılırlar bu sayede iğne etılan elektronun tersi yönünde itilir bu sayede dönebilen bir motorun vidyosunu nette görmüştüm ama nerede olduğunu hatırlamıyorum şimdi bunun bir cismi kaldırabilecek havada hareket ettirebilecek şekilde kullanımı mümkünmüdür bilemem araştırmak lazım. Ayrıca antigravity yerçekimini ortadan kaldırma ile ilgili çalışmalarda var, bir iddiaya göre yerçekimi kaynağına göre aynı hatta bulunuan iki noktada birbirinden farklı iki manyetik alan oluşturulursa bu iki nokta arasında yerçikiminin sıfırlandığı söyleniyor, ben belki yanlış anlıyorum ama bu sözden anladığım halihazırda var olan bir metali biri yukarı doğru çeken biriside aşağıya doğru çeken iki elektromıknatısın arasına koyup bu çekme seviyelerini aradaki cismi havada asılı tutabilecek şekilde ayarlayarak cismi havada tutmaktır diye anlıyorum, fakat bahsettiğim sistemde manyetik olmayan cisimlerinde askıda tutulabildiğinden sözediliyor. Bu söylediklerimle biraz alakalı olan birkaç örnek şöyle; havada dönen dünya http://www.grand-illusions.com/acatalog/Antigravity_Platform.html ............. statik elektrikle metal folyoyu havada tutma http://www.grand-illusions.com/cgi-bin/ss000001.pl?PRODREF=198&NOLOGIN=1 ve nasanın şu anda bir fareyi havada tuttuğu ile ilgili bir haber haberde nasanın fareyi havada tutmak için vucudundaki suyu kullandıkları ve işlemin fare için oda sıcaklığında ama alttaki mıknatısların mutlak sıfırda olduğundan bahsediliyor NASA Creates Anti-Gravity Field, Make... - Astronomy - tribe.net bu son haberin levitasyon olduğunu biliyoruz zaten internette bununla ilgili birçok vidyo mevcut.
 
Konu ciddi olarak ilerliyor sanırım, bende bir el atayım.
Bazı maddeleri mutlak sıfıra yakın sıcaklıklara kadar soğutulunca super mıknatıslar oluyor.
CERN çarpıştırıcısında protonlar ışık hızına yakın hızlara çıkarılıyor ve yüksek hızlı magvel trenlerde uygulanıyor.


Folyo uçurma olayıda, tesla bobiniyle yüksek gerilim uygulanarak yapılan videolar vardı.
Antigravity için elektrik manyetik alana çevrile bilindiği gibi manyetik alanda anti yerçekimine dönüştrülebiliniyormuş.
EMgravity.png



Bu anti yerçekimini yapabilmek için buradaki gibi bir sistem uygulamak gerekiyormuş.


Buradaki frekans şuan için çok yüksek olabilir ancak teknolojinin gelişmesiyle süper iletkenlerle vs. yapılabilinir hale getirilecektir.
Motorun yapışeklide buradakine benziyecek.

Image503.gif


Resimlerin kaynağı: zamandayolculuk

Bu konular kuantum fiziğinde ele alınmaktadır.
 
konunun kaynağına bakınca bir filmden esinlenilmiş başka bir filmden kapı açalım, Xman filminde de ağzından ultrasonik ses dalgaları yayabilen bir mutant bu şiddetli u.sonik sesleri yere yönelterek uçuyordu
eskiden izlediğim bir uzay belgeselinde iyon motorundan bahsediyor ve gelecekte insanları dondurup uzayda iyon motorlu bir kapsüle koyup yaşanılabilir yıldız sistemleri arayabileceklerinden bahsediyordu.bu motorun kullanılabilirliği ancak uzay ortamında mümkun olabilir, yerçekimi ve sürtünmesiz bir ortamda çok az bir enerjiyle uzun vade de çok yüksek hızlara çıkılabileceğinden bahsediyordu.
 
Bence elektrigi sadece yakiti ateslemek icin kullanabilirsin.
 
Bazı ustalarımızın dediği gibi saç kurutma makinelerindeki motoru söküp yapabilirsiniz. Birde diğer bir seçenek var uzay gemilerindeki roketlerin yapımında kullanılan hidrazin (N2H4) bileşiği kullanılıyor bu bileşik yanıcı olmakla birlikte patlayıcı bir malzeme üstelik bomba yapımında bile kullanılıyor :) sizin ilgineceğiniz taraf tabi elektrik olduğu için bu bileşik iyonlarına ayrıştığında elektrik akımını iyi iletir bence bir araştırmanızı tavsiye ederim :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,596
Kullanıcılar
449,928
Son üye
welat karzan

Yeni konular

Geri
Üst