Elektirik Arizasi

Hele bide o bina giriş panosu buşonlu sigorta ise korkmamak elde değil :D
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Binalarda bu buşonlu sigortalara hiç denk gelmedim. Bazı illerde kofra zorunlu hale mi gelmiş nedir bir aralar haberlerde okumuştum. Yanlış hatırlıyor olabilirim.
%80 oranda binalarda kofra ve buson sigorta var.. butun eski ve orta olcekli binalarda goruyorum..sizin oralarda enerji girisleri nasil sayin hocam?
 
Eski binalarda ana branşman saat sigortalarına giriyor. Yeni binalarda TMŞ var. Bizim buralarda bina içinde kofra buşonlu sigorta yok.
 
@Öğretmen27
Hacam eski yapilarda veya binalarda evet daha çok bıçaklı sikorta ve buşonlu sikorta mevcuddu. Şu an ki oturdum evin bile Şebeke giriş beslemesi 60A'lik 3 adet buşonlu sigorta vardi. Yıldırımdan yandi ve bende kompak şalter bağladim.
Eski binalarda elektiriği kesmek için ya bu buşonlu sigortayi yada bıçaklı sigortayı sökerdik. ama iş bitimi sonrasi bunlari takmak veya takerken Yusuf Yusuf demek var di :p
 
Son düzenleme:
hiç sevmediğim kelime acil acele çabuk hemen kelimeleri. birde şurda basit bir arıza var bir dakka sürmez hemen gel demelerinden nefret ediyorum.her şey yolunda giderken kimsenin umurunda olmayan şey bir şey olduğunda ne kadarda önemli oluyormuş meğer slm
 
Ben fluoresan arızalarını sevmem. Altı tane temasla çalışan nokta var. Birinden birisi temas etmiyor. Tam arızayı buldum diyorsunuz. Siz bakarken diğeri kayıyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst