El yapımı hoparlörde kabloları birleştirme sorunu

Katılım
18 Ara 2015
Mesajlar
68
Puanları
1
Merhabalar,
Geçenlerde şöyle bir videoya rastladım;
Adam kağıtan tabak, mıknatıs ve bobinle bir hoparlör yapıyor. Bende yapmak istedim bunu ve bugün hoparlör kısımını bitirdim.

6nq6Pl.jpg

3ojRL9.jpg

R396kY.jpg


(Kendim yaptım diye söylemiyorum ama çok güzel oldu :D)
Daha sonra bu hoparlörü pille filan test ettim sorun yok çalışıyor. ( Pilin iki ucunu bağlayınca hoparlörün üst tarafı yukarı yada aşağı hareket ediyor.)
Şuan tek sorunum bunu bir kabloya bağlayıp çalıştırmak oldu.
Sağ tarafının kulağa giren yeri kopmuş olan bir kulaklığımı ayrım noktasından hoparlörle birleştirmek için kestim ancak karşıma 6 tane kablo çıktı;

NEgbAg.jpg


Benimde birleştirebileceğim iki tane kablo var hoparlörde;

pP8Yzo.jpg


Bu tür elektrik konularında bilgisi olan arkadaşlarım ve büyüklerim bu konuda yardım edebilir mi bana?
Asıl soru şu: Normal bir bilgisayar hoparlörüne telefon kulaklığı nasıl bağlanır ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... :):):)
 
El yapımı hoparlörüz kaç ohm,kulaklık soketli kabloya bağlamanıza gerek yok muhtemelen ses alamayacaksınız.empedansa bağlı olarak bir amplikatöre (en az 5w) ihtiyacınız olacak.Pc veya telefon çıkışı ile bu hoparlörü sürseniz bile ses çok az çıkacaktır.Aktif pc hoparlörü varsa birini iptal edip hoparlörünüze bağlayın.
 
4 Çıkış ucu Mikrofon,Left,Right,gnd kalan iki uç anahtara bağlı. Anca hassas bir ölçü aleti yada osilaskop ile anlayabilirsin.
 
Cevaplarınız için teşekkürler ancak ben şimdi tam olarak ne yapacağımı anlamadım :(.
En kısa sürede bitirmek istiyorum çünkü okulun bilim şenliği yaklaşıyor bunu da yaptığım diğer projemin yanında sergilemek istiyorum.:)
 
Cevaplarınız için teşekkürler ancak ben şimdi tam olarak ne yapacağımı anlamadım :(.
En kısa sürede bitirmek istiyorum çünkü okulun bilim şenliği yaklaşıyor bunu da yaptığım diğer projemin yanında sergilemek istiyorum.:)
Hoparlör o kadar basit değildir, bobin uzunluğu, empedansı, mıknatısın gücü, manyetik etkileşime maruz kalan manyetik güç(yani kayıplar), hava boşlukları vs. vs.
Damperli kamyonun kasasını da hoparlör olarak kullanabilirsin amatutup onu cep telefonunun ses çıkışı ile besleyemezsin...
Ya Transistörlerle güçlendirecek yada hazır bir anfi devresi kullanmanız gerekir ki o muhteşem hoparlörünüz insan kulağının anlayabileceği ses frekansları çıkarabilsin...
 
Jakın orta ucu ve şasesini tespit et, hoparlör bobininin tellerini lehimle, olmadı stereo hadi ondan da vazgeçtim mono jack al lehimle hepsi bu, sanırım amaç vidyodaki gibi yüksek ses almak değil sadece prensipte çalışmasını göstermek!
 
Aslında evet çalışmasını göstermek istiyorum ancak yapmışken birazda sesi çıksın yani [emoji1]
 
Vidyoyu tekrar izle, senin bobin mıknatıslara uzak kalmış sevenlerin arasına girme, zaten zayıf kalıyor bu haliyle verimi daha düşürmüşsün bir de vidyoya çek sesini görelim :).
 
Resmi çekmek için ayırmıştım arasını yoksa videodaki gibi yakın hocam. :)
Vakit bulup kabloları bağlamayı başarırsam inşallah göndericeğim video :D.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst