Ekteki S7-200 örnek programında yapılmak isteneni açıklar mısınız?

face23

Üye
Katılım
7 Nis 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Merhabalar,

Son bir kaç senedir Siemens LOGO ile bir çok proje yaptım ve S7-200 'ü öğrenmeye yeni başladım. Ekteki örnek programda, Network 6 ve sonraki satırları rahatlıkla anlayabiliyorum ama LOGO 'da olmayan özellikleri (Network 1...5 dahil) anlamakta zorlanıyorum.

TD-200 'de yazdırılacak mesajları girdiğimizde Wizard "Message Beginning Address" ve "Message Enabled Bit" 'i bize veriyor buraya kadar tamam. Ama bunları program içine nasıl ve ne mantıkla taşıyoruz? Örneğin programdaki 0, MB1, 16#80 ve VB15 baytı neleri ifade ediyor. Programa başladığımız SM0.1 komutunun işlevi nedir?

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • td200.rar
    2.7 KB · Görüntüleme: 0
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba arkadaşım.Madem s7 200'lerle ilgilenmeye yeni başladın öğrenecek çok şeyin var.Evet bu sitede arkadaşlar sana yardımcı olmaya çalışacaklardır fakat bence s7 200 ile ilgili bir kitap alsan senin için öğrenme bakımından daha faydalı olur.Hemde zamandan tasarruf etmiş olursun.Anlamadığın bir konu olursa bu siteden yine faydalanabilirsin.Ben sana recep çetin'in siemens s7 200 plc'lerle otomasyon kitabını tavsiye ederim.Çok yalın ve anlaşılabilir dilde yazılmış sıfırdan hemen hemen tüm konuları işleyen çok güzel bir kitap.Birsen yayınevinden 2sene kadar önce 25 ytl'ye almıştım.Yayınevinin inernet sitesi var kitabı kargoylada gönderebiliyorlar. Kolay gelsin.
 
bildiklerimi aktarmaya çalışayım.

SM0.1 : Cpu programı ilk taradığında lojik 1, 2 ve daha sonraki taramalarında lojik 0 dır. SM(Special Memory)

MB1 : PLC içindeki M ile tanımlanan hafıza bölgelerinden ilki. B byte olduğunu gösterir. 8 bitlik bir veridir.

MOV_B : sayısal bir değeri 8 bitlik bir alana taşır. eğer alan daha önce 0000_0000 ise ve Mov_b komutuyla alana 9 değeri taşınmışsa hafıza alanının yeni şekli 0000_1001 olur.

M1.0 : networkler mutlaka bir output ile bitmek zorundadır. her zaman networklerin sonuna PLC'nin gerçek çıkışlarını koyamayacağımıza göre Siemens PLC nin içine sahte çıkışlar koymuş. sana fiziksel bir getirisi yok. Sadece program içinde kullanılan bir veri veya çıkış tipi.

-I P I- : Bu harften önceki girişlerin tamamı veya kendinden önceki hattın tamamı lojik 1 olduğunda devreyi tamamlayan eleman. Pozitif yükselen kenar da denmektedir.

-I N I- : Kendinden önceki girişlerin tamamı lojik 1 olduktan sonra bekleyip 1 olan sinyal 0'a dönüştüğünde devreyi tamamlayan elemandır. Negatif azalan kenar da denmektedir.

yardımcı olabilmişimdir umarım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst