Ekovat ElektrikBağlantısı

Rahatsızlık ne demek..

Sizi karşılaşacağınız bir problemden bahsedeyim. Bu tük buzdolabı kompresörleri belli emme ve basma basınçlarında çalışacak şekilde dizayn edilirler. Tabiki farklı basınçlarda da çalışabilirler. Bu değerler değiştiğinde ( bu kompresörü hava basmak için kullandığınızda ) kompresörünüz hava tüpüne yağlama yağını kaldıracaktır.

Eğer kompresörü uzun süre yağını kontrol etmeden çalıştırırsanız yağsız kalıp mekanik sorun çıkartabilir.

Şahsi tavsiyem kompresörü sisteme sökülüp takılabilir şekilde yapınız. Şu an kompresörü emiş hattına doğru çevirirseniz içindeki yağlama yağını boşaltmış olursunuz. Bu yağı temiz bir kaba alın. Ve ölçümleyin. Diyelimki 600 cc yada litre olarak ölçümleyin kaydedin. Aynı yağı yine emiş hattından içeri geri vermelisiniz.

kompresörü bir süre kullandıktan sonra bu yağı ölçüp eksilme varsa o kadar ekleme yapmanızda fayda var.
 
dip not:
tabi tanka basılan hava yağlı olduğundan hava tabancasından da yağlı çıkıcak lastik şişirme gibi işler yapacaksanız lastiğin ömrü azalacak(sürekli basıldığı taktirde) boya yapacaksanız boyaya yağ karışacak.
 
tabsiyeniz icin tesekkur ederim.serkan bey.aslinda bir hobi olarak basladim.yoksa kompresor lazim oldugu icin degil.sadece biraz merak sardim
 
birde yag regulatoru mu alacagim
 
serkan bey yada korkmaz bey
size bir soru daha sorabilirmiyim.
filtre regulator ile sartlandirici arasinda bir fark varmi.ikisinin altinda da tup var.firma diyorku suyu suzuyor yagi bilmiyoruz diyorlar
 
Eski soğutucu gaz tüpü yerine ufak bir hava tüpü alın. Ayrıca soğutucu gaz tüpünün vanasını söktüğünüzde oraya uygun dişi olan eleman kolay kolay bulamazsınız. Kamyonlarda veya tır dorselerinde ufak tüplerde olur görmüşünüzdür onlar iş görür. (Çalışma basıncını mutlaka sorun)

Yalnız bir sorun var, ekovat motorunun sargılarını soğutması için fanı yoktur. Buzdolabında kullandığınızda soğutucu akışkanın dönüş hattı yani kompresörün emiş hattı motorun sargılarınıda soğutur. Siz açık havadan emiş yaparak kullanırsanız motor kısa sürede ısınır, yanabilir.

Güvenlik önlemlerinide unutmayın.

Saygılar....
 
basinc salteri kullanacagim.yani belirli bir basinca 5 e geldig8nde motor otomatik durscak.ama boynuz kulagi gecti derler ya.gercrkten oyle oldu.hazir kompresorler 250-300. ekovay ve tanki saymasak baglanti elemanlarina ve parcalar yaklasik 150 ye cikti.bu ise kalkistigima pjsman oldum valla,
 
kusura bakmayin devamli rahatsiz ediyorum. bu ekovatlarin boru uclari kac mm oluyor acaba.
 
Kompresor uclari mm degilde genelde inch olarak olculendirilir. Mm olarak bir kumpasla olcebilirsiniz. Yada bu caplari kompresorun modeli kapasitesi biliniyorsa asagi yukari bellidir.

Yag ve su icin ,

Suyu ayirmak icin hava cikisina takilan aparatlar var. Bu aparatlar suyu %90 tutabilirler keza yagda bu haznede tutulabilir.

Biz buyuk sogutma sistemlerinde yagi ayirmak icin yag seperatorleri kullaniyoruz benzer bir sistem kompresorler icinde yapilabilir. Uygun bir zamanda bu konuyla ilgili bilgi aktarabilirim.

Kolay gelsin
 
Serkan bey resimdeki bu boylardan hangisi tahminen uygun olur.birde ekteki resim bu görevi yapar mı ?
 

Ekli dosyalar

  • örnek.JPG
    örnek.JPG
    45.7 KB · Görüntüleme: 19
  • örnek2.JPG
    örnek2.JPG
    29.5 KB · Görüntüleme: 15

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,293
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst