EKAT Belgesi

hesap.1990

Üye
Katılım
30 Haz 2015
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar.

Arkadaşlar ben EKAT belgesi almak istiyorum. Elektrik Enerjisi Üretimi İletimi ve Dagıtımı Bölümü Mezunuyum. Bu belgeyi almak için şirket olarak başvuru yapılması gerektiğini biliyorum. An itibari ile bana yardımcı olabilecek bir arkadaş arıyorum. İnternet hatta burası bile resmen bilgi çöplüğü.Konuya hakim bir arkadaş açıklama yaparsa gerçekten çok memnun olurum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Arkadaşım EKAT belgesini vermeye yetkiLi 3 kurum var. TEDAŞ, TEİAŞ VE EÜAŞ. TEDAŞ 36 kv kadar belge vermakte . TEİAŞ ve EÜAŞ 1 kv ve üzeri yüksek gerilim belgesi vermektedir. TEİAŞ ın kursu 4 hafta sürdüğünü duydum ve fazla bilgim yok. TEDAŞ ın kursu 28 gün sürmekte hem teorik hemde uygulamalı eğitim verilmektedir. 28. gün sınav yapılmakta ve kazananlar yaklaşık 2 ay sonra belgeleri gelmektedir. Bu süre iş yerinde staj dönemi olarak adlandırılabilir. Ben belgemi EÜAŞ tan aldım. Kursa başvurman için bir iş yerinde çalışman ve elektrik veya elektronik gibi bölümlerden mezun olman gerekli. Başvuruda iş yeri kurulu gücü ve sigorta dökümleri istenilmekte. Kurs 4 hafta teorik olarak geçmekte. 4 hafta sonunda sınav olmakta ve 60 puan üstü aldıktan sonra 2 veye 3 ay iş yerinde staj yapıp iş yerini tek hat şeması ve yüksek gerilim ile ilgli yerleri kendi el yazınla yazarak dosya oluşturulmakta (dosyada ne olması gerektiğini sınav günü sana bildiriyorlar) ve Ankara Balgat trafo merkezinde sözlüye gidilmektedir. Sözlüyü de başarılı bir şekilde geçtikten sonra belgeni gönderiyorlar. Bireysel başvuru yapamıyorsun çünkü eğitim sonunda iş yerinde teoriği pratiğe dökmen gerekli. Şunu özellikle belirteyim sınavlar çok önemli çünkü elektrik şakaya gelmez. Eksiklerim olabilir kısaca bildiklerimi yazdım. TEDAŞ ile ilgili bilgileri TEDAŞ tan belge almış bir arkadaşımdan öğrendim.
 
slm arkadaşlar ben EKAT belgesine nasıl başvuru yapabilirim. yardımcı olurmusunuz?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst