EKAT BELGESİ

akarsu

Üye
Katılım
19 Haz 2008
Mesajlar
135
Puanları
1
Yaş
31
EKAT belgesi olmadan çalıştıgım iş yerinde bana trafoyu açtırma kapattırma yetkileri varmı. İnternette buna gore kaynak aradım bulamadım. Varsa adres olarak yazarmısınız. TEŞEKKÜRLER
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
EKAT belgesi olmadan çalıştıgım iş yerinde bana trafoyu açtırma kapattırma yetkileri varmı. İnternette buna gore kaynak aradım bulamadım. Varsa adres olarak yazarmısınız. TEŞEKKÜRLER

önce siz nereleri okudunuz.onu belirtseydiniz daha iyi olurdu.o zaman yorum yapardım.nette ekat diye aratınca binlerce sayfa çıkıyor.bazen yetkin olmasada güvenli olarak manevra yapman gerekebilir.güvenli olarak işin devamı açısından.bana göre kolay iş buldunuz gibime geliyor diyorum.öğrenmek açısından bazı şeyleri denemek lazım.kolay gelsin
 
Nette okumadım 2 yıllık elektrık bölümü bitirdim. Orda bununla ilgili anlatmıstı hoca. manevra falan yapamazsınn yetkın yok ekat almak için tedaş gibi biyere bas vurup bu belgeyi alman gerektigi soylenmısti. Ben bu konuyu tam olarak net bir şekilde ogrenmek istiyorum.
 
Manevra yaptırmaya yetkili personel EKAT belgeli olmak zorundadır. EKAT belgesinide TEDAŞ, TEİAŞ , EÜAŞ gibi kurumlar vermektedir. lise mezunu ve yükseokul mezunlarının ekat belgesi alması gerekir. EKAT belgesi olmadan manevra yaptırdıgınız takdirde usule uygun olmaz. Yarın bir kaza filan olursa sıkıntısını cekersiniz.
 
merhabalar
Ekat belgesi olmadan yüksek gerilim işlemleri yaptıramazlar.Yani 1000volt un üzerinde hiçmi hiç hakları yok.Ama ekat belgesi alacaksın derlarse oda 1500tl ye malolur.
 
bir uzmandan şöyle duymuştum;
eğer bir yetkili yani müh. vb şahış talimat verirse onun vereceği yönergeler ile manevra yapmak usüle uygunmuş.


yorumlarınızı bekliyorum
 
bende bu şekilde biliyorum.örneğin benim fabrikada da yetkili mühendis ekat belgesi olmayan personeline verdiği talimatla açma-kapama yaptırıyor.Sorduğumda da bu şekilde uygun olduğunu bildirdi.Ama yine de doğruluğunu netleştirelim.
 
Hepinize teşekkür ederim. Ama benim amacım bu ekat olmadan bana manevra yaptıramayacagını kanıtlamak nasıl yapabılırım.
 
Elektrik Kuvvetli akım tesis yönetmeliği madde-60 'a bakınız...
 
o zaman ekat belgesi almaya gerek yokmuş. nasıl olsa problem olduğunda bilgi veriyorsun amirin olarak o da sana ne yapman gerektiğini anlatacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst