dynaventar-Frekans konvertörü yardım

Katılım
16 Ara 2016
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
35
merhabalar,
çalıştığım işletmede 250 kw lık ac motora yolvermek üzere eski tip frekans konvertörü olan dynaventar
kullanmaktayız. aynı sistemde aynı güçte 3 motor ve 3 dynaventer var.
motorların 2 si aynı gerilimde (1090 V) diğeri yaklaşık 40 - 50 V kadar fazla gösteriyor ayrıca bu motor digerlerinden biraz daha az akım çekiyor.
Bağlantılar defalarca kontrol edildi, dynaventar programı tekrar yüklendi... denenmedik şey kalmadı.
yaklaşık 1 aydır bu şekilde, sorun çıkarmadı.
sebebi ne olabilir, yardımlarınızı bekliyorum...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yazdığınız 1090 volt'u hangi noktadan ve ne ile ölçüyorsunuz? .Motorların çalışma frekansları nedir? .Motor yükleri nedir? .
 
motorların çalışma frekansını değiştirmiyoruz( 50 hz),değerleri otomasyon sistemi üzerinden görüntülüyoruz( muhtemelen dc bara üzeinden), motorun yükü sabit değil, anlık değişiyor.
 
Anladığım kadarıyla motorlar Scada sistem üzerinden çalıştırılıyor.Motor akımları da sürücülerin analog çıkışlarından biri ile değerlendiriliyor.Sürücülerin motor akım değerlerini görmek için kullanılan analog çıkışlarını ölçerek karşılaştırın.
 
motor akımlarını tam olarak hatırlamıyorum. ancak sıkıntılı motor diğerlerinden 4 - 5 amper düşük çekiyor. gerilimin yüksek, akımın düşük olması dynaventördeki nasıl bir sıkıntı oldunu gösterir?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,001
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst