DYN11 de N'nin Anlamı Nedir?

fahrecel

Üye
Katılım
28 Haz 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Trafo bağlantı gruplarından DYN11'de N'nin anlamı nedir? Bu trafo grubunda çekirdek topraklaması diye bir şey var mıdır? Varsa açıklayabilir misiniz?
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
DYN11 seklinde bir yazim hatali olur. Dogrusu Dyn11 seklindedir. Bu isimlendirmede ilk harfler Y.G sargilarini temsil eder ve buyuk aharflerle yazilirlar ( D, Y, Z gibi ). Ikinci harfler ise A.G sargilarini temsil ederler ve kucuk harflerle yazilirlar. ''n'' harfinin anlami, notr noktasinin disariya cikis olarak verildigidir. 11 sayisi da, Y.G ile A.G arasinda +30 derecelik aci farkini gosterir. Saygilar
 
sayın hiçbirşey arkadaşım şu an incelediğim konu geride kalmış ama
bu trafolarda Dyn11 in anlamını biraz daha detaylı anlatabilir misin?
 
Bu tanimlamalar IEC tarafindan, sadece 3 fazli transformatorler icin tanimlanmistir. Trafo sargilari, Ucgen ( D ) , Yildiz ( Y ) veya Zigzag ( Z ) bagli olabilir ve aralarinda 30 un katlari oraninda ( 0-360 derece ) faz farki olur.
Ornegin Dyn11 icin: Y.G sargisi Ucgen, A.G sargisi Yildiz , Notr mevcut ve ucu disariya verilmis ve iki sargi arasinda 11x30=330 derece faz farki var demektir.
Y.G sargisi kol saatimizde 12 ( 0 ) yi gosterirken, A.G sargisi kol saatinin diger rakamlarindan birini gosterir.
Ekteki dokumanda baglanti sekillerine ait resimler ile detayli bilgi mevcut. Saygilar
 

Ekli dosyalar

  • transformator.rar
    46.8 KB · Görüntüleme: 526
sayın hiçbirşey arkadaşım bu üç fazlı trafolardaki bağlantı grupları sanırım sadece trafoların paralel bağlanmaları gereken durumlarda mı kullanılıyor.yoksa diyelimki 34,5 kv bir şebekeye 34,5kv /0,400 kv bir trafo bağlanacaksa da mı bu bağlantı gurubunun önemi var.
 
tedaşın şartnamesinde 160kVA'ya kadar YZn11, daha büyük güçler için DYn11 bağlantı (vektör) grubu olacak deniyor(tedaş-myd/95-012.c). trafonun bağlantı grubu trafodan çekilen faz akımını ve bobinler üzerine düşen gerilimi doğrudan etkiler. kullanıcı için fark etmez. trafolar paralel bağlanırken vektör grubuna göre bağlantı yapılır.
 
.selam arkadaslar trafomuzun kısaddevre gerılımı uk sı 7.88kısa devre zamanı kac sanıye oluyor yardımcı olan olursa sevınırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,842
Son üye
hpysu

Yeni konular

Geri
Üst