display yardım

hkn_blt

Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
1,160
Puanları
31
arkadaşlar plc programda sayıcı kullandık diyelim bu sayıcı saydığı değeri lcd ekran veya displayda nasıl görüntülüyebiliriz yardımcı olabilcek varmı acaba
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba

7 segmend display özelliğini çıkışlara yansıtan bir fonksiyon komutu var, bu komut yardımı ile dediğin gibi sayan bir değeri plc nin çıkışlarına bağlı olan 7 segmend displayde gösterebilirsin.

Şu anda fonksiyon komutunun numarasını hatırlayamıyorum, özdisan merkezini arayarak veya kullandığın editörün help dosyasına bakarak bulabilirsin.

İyi günler
 
hımm peki lcd ekran için komut varmı ?
 
LCD ekranın sürüş ve kontrol komutlarının(haberleşme ile mi? dijitalle mi?) ne olduğunu bilmediğimden bu konu hakkında yorum yapmam doğru olmayacaktır.

LCd kontrol devresi yapan bir kişiden bu konu hakkında yardım almanı bu yardımlar neticersinde de plc de bu işin nasıl yapılabileceğini bizlere tekrar sormanı tavsiye ederim
 
Herhalde yanlış anlamadım ise sayıcının o anki aktif değerini ekanda görmek istiyorsunuz.

Eğer öyle ise ekrandan değişen değeri görmek için,sayıcı numarası kaç ise aynı numaralı sayıcı numarasını EV yazarak okuyorsunuz.
örneğin CT 1008 numaralı sayıcı nın aktif (değişen) değerini EV 1008 den (event value--değişen değer)den okuyorsunuz
Bu işlem zamanlamalar içnde geçerlidir. TM 0 zamanlamasının değişen değerini EV 0'dan izleyebilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,589
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst