Dijital termostat ile motor kontrolü

Tesekkurler eraycx. Otomatik off ile klima stop lambası aynı anda yanıyor öyle değil mi?
bu lambaların aynı anda yanmasını istiyorsan eğer zeybek abinin çizimi doğru ,ben pakonun durumuna göre lambaları ayırdım manuelde sadece manuel on otomatikte auto on veya auto off ve pako 0 iken klima off olacak şekilde değiştirdim
hangisi işine yararsa onu yaparsın
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Benim istediğim 4 lambanın her biri tek yanacak. Hiç bir zaman birden fazla lamba aynı anda yanmayacak. Sizin yaptiginizda ikiblamba aynı anda yaniyordu onun için sordum.
 
Çiziminizde, enda ısı kontrol cıhazında ıkı kontak göruyorum. Cıhaz çift setlimi, tek setli, tek kontak çıkışlı cıhazmıdır.
Konu sahıbı ark, kuru kontak terimi kullanmış, cıhazlarda tek veya çift set olmasına göre bir veya iki adet enversör kontak çıkışı bulunur.Kullandıgım çizim proğramının kutuphanesindeki enversör kontak semblolü de standart bir çizimdir.
 
Benim istediğim 4 lambanın her biri tek yanacak. Hiç bir zaman birden fazla lamba aynı anda yanmayacak. Sizin yaptiginizda ikiblamba aynı anda yaniyordu onun için sordum.
özür dilerim ufak bir hata yapmışım şimdi düzelltim bu devrede birden fazla lamba aynı anda yanmaz
 
zeybek abinin dediği gibi cihaz kontağı enversör, manueline baktım 2 besleme ucu, 4 no kontak, 5 nc kontak olacak devreyi birdaha düzenledim kontak numaralarınıda yazdım ve bağlantıyıda değiştirdim böyle daha iyi oldu diğerinde iki lambanın aynı anda yanma ihtimali var bilgin olsun bu devreden eminim diyeceğim ama similatörle deneme şansım yok programlarım yüklü değil
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    73.3 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Tesekkurler eraycx. bu şekilde istediğim gibi olmus gordugum kadarıyla iki lamba aynı anda yanmiyor. Tekrar teşekkürler.
 
Arkadaşlar merhaba,
Buraya cevap yazmak için vaktim olmadı.
Bahsettiğim panoyu yaptım şuan gayet iyi çalışıyor. Ekte örnek fotoğrafları görebilirsiniz. elimde 4 kutuplu röle olmadığı için B rölesi yerine 2 tane 2 kutuplu röle kullandım. İstediğimiz zamanlarda çalışması içinde zaman rölesi ekledim. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
IMG_20160512_193238.jpg
IMG_20160512_193633.jpg
ENERJİ ŞEMA-Model.jpg
 
Güzel olmuş eline sağlık azim !
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst