DigitaL eLektronik

ben 4*1 multiplayer tablo arıyorum yardım edebılırmısınız
 
arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var siteye yeni üye oldum mesleki standartlarla ilgili konu bulmalıyım yardımcı olabilecek arkadaşlar hemen yazarlarsa çok sevinirim teşekkürler...lütfen mesaj atın ben atamıyorum electrox yönetici arkadaşım lütfen yardım:S çok acil !!!!
 
hocam flip-floplarda bize örneğin r-s tipi ff sadece girişler 1-0 diye verildi diyelim şekil üzerinde nasıl ilerlememiz lazım çıkışların değerlerini alabilmek adına?(örnek olarak r-s i verdim en basitinden şu geri beslemenin ilerleme mantığını çözmek için)
 
arkadaşlar aranızda 0-7 arsı bir sayıcı devresi elinde bulunan varmı çok acil lazım
 
wirelessin pc nin kapanması durumunda otomatik kapanmasını istiyorum böyle bir proje oluşturacağız bilgisi olan arkadaşlardan acil yardım ve bilgi gerekli. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
evet elektronigin temeli bunlar ama de morgan teoremi eksik bu bilgide.
 
morgan teorimi dediğinizide siz açıklayabilrmisiniz burada bilgilenmiş oluruz

sayın furkan68 tabiki elimdeki notlar çerçevesinde bilgi verebilirim, demorgan teoremleri boolean matematiğinin en önemli teoremleridir.iki değişken içinde demorgan teoremleri
teorem-1 A.B (çift değili)=A (değil)+B (değil)
teorem-2 A+B (degilleri)=A (değil) .B (değil)

teorem-1 için açıklama yapmadan önce boolean çarpma ve boolean bölme işlemi arasındaki ilişkiyi açıklamak istiyorum.'' boolean matematiginde çarpma işleminin komplementeri toplama işlemine eşittir''. A, B gibi iki değişkenin VEDEĞİL kapısına uygulanması ile elde edilen ifade bu iki değişkenin değilinin alınmasından sonra VEYA'lanması ile eld edilen ifadeye eşittir deriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,596
Kullanıcılar
449,928
Son üye
welat karzan

Yeni konular

Geri
Üst