devreyi anlayamadım malesef yardımcı olabilir misiniz ?

Sonus

Üye
Katılım
17 Ara 2015
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
34
Herkese merhabalar,

Daha önce hazır aldığım bir geiger counter için open source devre buldum ve bunu editleyip kendime uygun hale getirmek istiyorum.
Ancak elektronik bilgim bunun biraz gerisinde olduğu için yardımlarınıza ihtiyacım var.

Arkadaşlar, öncelikle hazır halde aldığım devre bir geiger counter devresi ve geiger müller tüpünden bir radyasyon geçtiğinde sesli bir uyarı vererek bir mikro controller yoluyla bu gelen sinyali okumamızı sağlıyor. Hazır devrenin bir kısmında arduino çıkışı var ve kendi hv supply ı üzerinde ben 5v Vin verdiğinde 400 civarında bir gerilim ile geiger tüpünü besliyor sonrasında arduino çıkışına sinyali gönderiyor.

Hazır aldığım devre buydu:

gm_kit.jpg


Şimdi bu çok maliyetli geldiği için ben bunu kendim yapabilirmiyim diye düşündüm ve internet üzerinde open soruce devre şemalarını vs herşeyini paylaşan bir fainlandiyalı arkadaşa rastgeldim.

kendisnin web sitesi ve nasıl yaptığı bilgisi:

http://hforsten.com/i-made-a-geiger-counter.html

Yalnız burada şöyle bir değişiklik var bu arkadaş bir geiger counter yapmış. Sitesindeki şematiği incelerseniz aşağıdaki linktede var

Tüm şematik:

https://i.kontrolkalemi.com/2/circuit.png

Burada atmega8u2 mikrokontrolleri var buzzer var led ekran girişleri var diğer .eşitli anlayamadığım birkaç devre var.

Benim ise sizden istediğim 5v usb den vereceğim ve 400 V lara yükseltecek ve bu geiger tüpünden gelen sinyali okuyabileceğim devre.

Tüm şematiği görürseniz ortada hv power supply devresi ve yanında tüpün bir ucundan çıkan yani okuma devresi yan yana.

Ben bunların ikisini bir pcb ye çizip pcb olarak bastırmak istiyorum.

Ancak bazı anlamadığım yerler var:

1. Yukarıkdai hv supply devresinde 7v girişi var. yukarıdai 5v micro usb girişi var. Bunların ikisini birleştirmek zorunda mıyım?
2. Yapan kişi atmega 8u kullanmış mikrokontroller ben ise tüpten gelen sinyali arduino ile okumak istiyorum bu mümkün müdür?


Bu Hv devresininin bazı kısımlrı mikrodenetleyiciye gidiyor atmega 8u kısmına ben mikro denetleyici kullanmayacaksam bunlar neryee gidcek ?
Diğer devreler ne işe yarıyor yada benim 5v to 400v devresi ile birlikte sinyal okuma devresini ikisini çalışır durumda çizebilecek bir kişi var mıdır ?

Yada bana olayın nasıl olduğunu anlatabilecek varsa şimdiden minnettarım.



gördüğünüz gibi sadece breadboard üzerinde ve iki üç component ile 444 volt a ulaşmış. o devreyi kurup geigeri besleyip daha sonra o geiger tüpünden 5v arduino ya gidecek digital çıkışı almam gerekli hepsi bu.


xhv_breadboard.jpg.pagespeed.ic.OCJ4i_L4-7_L.jpg



umarım anlatabilmişimdir.

Herhangi bir soruda hemen dönerim çok teşekkürker.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst