Devreye Kartı nasıl bağlarım

Enessevin

Üye
Katılım
1 Nis 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
22
Merhaba abiler ablalar arkadaşlar

Proje ödevim olarak küçük bir asansör yapmam gerekiyor. elimde de bir kart var. kartta bazı yerlerin yanında Q1,Q2,Q3 diye 9 a kadar yazıyor. yine bazı yerlerin yanında C1'den C18 e kadar yazılar var. diğer yerlerde de R1'den R11'e kadar yazılar var. aradaki bazı yerlerde gnd MR ANT ML gibi yazılar var. ben bu kartı devreye nasıl bağlayabilirim. mesela pilin kablosunu hangisine bağlamam gerekiyor
 
Merhaba abiler ablalar arkadaşlar

Proje ödevim olarak küçük bir asansör yapmam gerekiyor. elimde de bir kart var. kartta bazı yerlerin yanında Q1,Q2,Q3 diye 9 a kadar yazıyor. yine bazı yerlerin yanında C1'den C18 e kadar yazılar var. diğer yerlerde de R1'den R11'e kadar yazılar var. aradaki bazı yerlerde GND MR ANT ML gibi yazılar var. ben bu kartı devreye nasıl bağlayabilirim. mesela pilin kablosunu hangisine bağlamam gerekiyor
Q'lar transistör, C'ler kondansatör, R'ler de direnci simgeler.
 
Q,C,R dedikleriniz devre uzerindeki komponentler değil mi?
 
Yani Q'lar transistör çıkışlarını klemensle dışarı vermişler de olabilir, çıkış olarak kullanılsın diye.Siz kartın resmini yuklerseniz buraya daha çok yardım eden olabilir.
 
Dostum resmi yok mu kartin ayrica ne karti bu
 
Arkadasimiz proje odevi aliyor hocasi bu odevi veriyor. Bir ikilem var.

Ya hocasi ogretmedigi bir seyi ogrencisinden istiyor bu noktada konu sahibi arkadasimiz hakli olarak bilmedigi ogrenmedigi bir konu uzerine odevini yapmaya calisiyor..

Yada ogretmenimiz bu bilgiyi verdi ama ogrencimiz konuyu algilamadi ve su an odevini nasil yapacak yada yapamayacak soruyor.

Bir devre kartindan bu kadar bihaber olarak bu ödevi nasil yapacaksiniz? Ben anlamis degilim. Hicmi bilginiz yok yaptiginiz odeviniz hakkinda?

Bu sorunun cevabina gore ya ogretmene kizacagiz yada ogrenciye.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst