devre tamamlanmazsa çarpılma olmaz fikrine katılıyormusunuz?

topraklama olmayan jeneratörle ayağının yerde olması aynı şey değil formda ohm kanunu okumanı tavsiye ederim
Once sunu soyleyeyim. Kesinlikle yapilmamali.
Fakat jenerator eger odeal yalitkanliga sahipse yani yoldiz noktassi topraga karşı yeterli dirence sahipse insanin ayagi ister toprakta olsun ister camurda, carpilma olmasi bir sebep yok. Yereli akim akmiyorsa neden carpilma olsun. Ohm kanununu biliyorum. Izolasyon paspasi dahi 0.5Mohm oluyor standartta. Trafo yerden bagimsizsa be yildiz noktasi da topraksizsa belki onlarca belki yuzlerce ohm luk direnc olacak. 231v/100000ohm=0.23mA yani 1mA in dorte biri.
Jenratoru 2 paspas uzerine koyduk ve en dusuk direnci 1milyon ohm kabul ettik.
Tekrar diyorum asla insan uzerinde denemeyin.
Ama simdi ohm kanununa gore aciklarmisiniz neden carpilma olsun. Pratikte bunu saglamak mumkun olamayacagi icin elbette izolasyon hatalari olacak bir yerde toprak temasi olacak ama ben teoride olmaz diyorum siz olur diyorsunuz. Neyi dayanak gosteriyorsunuz olur derken.
Yazilarinizi takdir ederek okuyorum. Goruslerinize saygi duyuyorum, o yuzden tartisma cikarttigimi sanmayin ama bu konuda sizinle tamamen zit fikirdeyim
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kontrol kalemi sadece toprak olan yerde mi yanar!!! Peki ayağımızda ayakkabı var devre tamamlanıyor mu? Yoksa K.kalemi ile bakarken yalın ayak her seferinde zemine mi basarız? Sandalyeye*metal olmayan* çıksak kkalemi yanar mı yanmaz mı? Kontrol kaleminin yanması toprakla alakası yok, 13-14 yaşlarımda kontrol kalemine dokunmadan 5-7 direnç (değerlerini bilmiyorum) seri bağlayıp neounun ışık verdiğini öğrenmiştim, zira günümüzde de lcd li k kalemleri var aynı mantıkta çalışıyor,

@ArizHulk kamyonlardan zincir sarkıtılır sizinkinde de var mı yok mu denme öncesi dikkat edin!
Pirizle aranızda bir potansiyel fark varsa ki var, kontrol kalemini pirize tuttuğunuzda pirizden üzerinize bir akım akışı olur, Şöyle bir deneme yapın isterseniz, kendinizi tamamen yalıtın ve kontrol kalemini pirize tutun, yanan ışığı gözleyin, sonra diğer elinizi duvara yada toprakla teması olan bir cisme tutun birde öyle gözleyin. demekki meymiş, bir kablo ile aranızda potansiyel fark var ise kontrol kalemi ışığı yanar, siz toprağa dokunarak bu potansiyel farkı ne kadar artırırsanız, kontrol kalemi ışığı o kadar şiddetli yanar, bilmem anlatabildim mi?

**tt ile mobilden yazıyor...
 
Bu cevabınla bir şey anlatamadığımı anladım hala yaltımdan kabloda potasniyel farktan bahsediyorsun, başarılar! Kontrol kalemi yanıltır önceki mesajımda anlattım @fahri yetiş Hocamız da mesajında belirtti!
 
Ben konuyu daha yeni gordum benim kesin dusuncem çarpar çünkü ayagimiz toprağa deydiginde uzerimizden faz geçişi olur ve carpiliriz en basiti çamaşır makinelerinde önceden oluşan statik elektrikin bile carpmasi
 
Ben konuyu daha yeni gordum benim kesin dusuncem çarpar çünkü ayagimiz toprağa deydiginde uzerimizden faz geçişi olur ve carpiliriz en basiti çamaşır makinelerinde önceden oluşan statik elektrikin bile carpmasi
Statik elektrikle yildiz noktasinin yalitilmis olmasi arasinda nasil bir bag var
 
Eski ustalar elinin tersiyle tırnağın ucuyla vururdu. Çarpsada kasılma hareketi içe doğru olduğundan sıkıntı çıkmaz diyorlardı :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,654
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst