devlette mühendis maaşı ne kadar?

tabi haklısınız sayın Genius, bir tarafta ağır şartlarda çalışıp az ücret alanlar, diğer tarafta az iş yapıp hatta hiç iş yapmadan parasını dolgun ve tıkır tıkır alan devlet memurları. Üstelik kpss de sorulan soruların yapılacak olan işle ilgisi dahi yok :) bu durum benide huzursuz etmekle birlikte her insan gibi bizler de güven arayışı içerisindeyiz.

Meslekten anlamayan meslektaşlarımın hangi dağın nerde olduğunu ya da hangi nehrin hangi göle aktığını bildikleri için teknik eleman olmalarını ben de garipsiyorum. Gönül ister ki herkes mesleki bir sınavdan geçsin ve hak edenler o pozisyonda olsun. Ama gönül bu ister de ister :D Herkes yerinde mutlu olsun saygılarımla....

Konuya ve bir arkadaşa tam kapak olmuş bravo Sayın Semazen1234...

Şahsen ben ağrı dağının yüksekliğini yada iç anadolunun bitki örtüsünün ne olduğunu bilmiyorum...
Harbi ya Ağrı dağının yüksekliği neydi tüh.... Panik yok Yelek bey kesin biliyordur aydınlatır şimdi bizi...
 
Son düzenleme:
Hak etmedilmediğini nerden çıkardınız :) geçin bunları :)
 
Konuya ve bir arkadaşa tam kapak olmuş bravo Sayın Semazen1234... :)
Sezarın hakkını Sezara vermek gerek. Sistemin içerisindeyim diye eksik ve yanlışlıklarını kabullenecek değlim. Özel sektördeki seleksiyon yöntemi yok maalesef... Bundan dolayı bir süre sonra iş yapan da yapmaz oluyor.
 
Hak etmedilmediğini nerden çıkardınız :) geçin bunları :)

elindeki kontaktörle yanıma gelip bunun zaman ayarını nereden yapıyoruz diye sordu bana adam yaaaa :D tüm kutsallar üzerine yemin ederim ki bu doğru. Ben daha ne diyeyim. :D
 
Konuya ve bir arkadaşa tam kapak olmuş bravo Sayın Semazen1234...

Şahsen ben ağrı dağının yüksekliğini yada iç anadolunun bitki örtüsünün ne olduğunu bilmiyorum...
Harbi ya Ağrı dağının yüksekliği neydi tüh.... Panik yok Yelek bey kesin biliyordur aydınlatır şimdi bizi...

Cevap yok sanırım zor bir soru oldu arkaaş için...

Herkese saygılar ve iyi çalışmalar...
 
Mühendis işi tarifler, denetler, kontrol eder, testleri yapar, tüm gününü sahada geçirmesi gerekmez. Kamuda da mühendisler böyle çalışır :)

Görev tanımını tarif etmediğine göre bilmediğini kabul ediyorum.

Evet kamu ve özeldeki mühendisin ortak noktası belki budur. Söylemediğin için senin nasıl bir sorumluluğun olduğunu bilemem biz özeldekilerin yapacağı ciddi bir hatanın faturası oldukça ağırdır, tazminatsız fesh, meslekten men, bir daha iş bulamama gibi oldukça ağır sonuçları olabilir. Yasal olarak tüm teknisyenlerden sorumluyuz ve tüm çalışanlarımızın güvenliğinden de... Bu yüzden elimizden geldiğince dikkat etmemiz gereken noktalar bellidir, bir rutin oluşturmuşuzdur ve titizlikle uyarız. Hafta sonları ve geceleri çoğunlukla çalışırız, mesai saatlerinde çok yoğun olmayız, kompanzasyondan ceza yememek için uğraşırız, kritik bir iş varsa başında dururuz, OG de manevraları her zaman biz yaparız, trafo odasına her zaman önce biz gireriz, arıza kötüyse tatilden bile çağırılırız..

Sen buna kölelik olarak bakabilirsin. Ancak aslına bakarsan bir işyerinin iş sürekliliğini sağlayan kilit adam olmak bizlerin risklerine rağmen gurur duyduğumuz ve zevk aldığımız bir iştir.

Bu benim görev tanımımdı..
 
sayın genius dialogları kar zarar bilançosu olaarak görmeyi bir bıraksanız artık. sizin kişisel tabirinizle kimseye kapak yapmaya niyetli değilim. ben yalnız bildiğimi gördüğümü ve yaşadığımı naklettim. Beni bu işlere dahil etmeyin lütfen. hayırlı akşamlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,272
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst