Ders Kitabı

omrsr

Üye
Katılım
2 Haz 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar Merhaba .
Öncelikle konuyu doğru yere açtım bilmiyorum o yüzden şimdiden özür dilerim. Ben özel bir şirkettin HES (hidroelektrik santral) inde çalışıyorum. 5 yıla yakındır kumanda operatörlüğü yapıyorum ama elektrik,elektronik, otamasyon ,proje okumak hakkın doğru düzgün bir bilgim yok. Tabiri caizse bu konuları A ' dan Z ' ye anlatan kaynak var mı yada sizler bu konuda ne önerirsiniz .Forumda bir çok kaynak var ama tam olarak nereden başlamak gerek. İnsanın bilgisi olmayınca Karma karışık bir hal alıyor. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
MEGEP dökümanlarından istediğin konudan araştırma yapabilirsin.
forumda proje okumak diye araştır çok değişik bilgiler var.
 
Size nacizane tavsiyem önce malzeme bilgisi edinin yani malzemeyi iyi tanıyın. Proje sembol listesine (Lejant'a) baktığınızda gördüğünüz elemanın ne olduğunu bilmeniz gerekir öncelikle. Yönetmeliklerdeki temel kriterlere hakim olmak gerekir. Proje okuma en son iş aksi taktirde okuma yazma bilmeyen birinin eline roman alması gibi bir durum oluşur ve işin içinden çıkamazsınız.
 
tavsiyeleriniz için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,591
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst