Demirdöküm klima E3 arızası

Vacip DENİZ

Paylaşımcı üye
Katılım
27 May 2010
Mesajlar
733
Puanları
106
Yaş
30
Konum
Isparta/Eğirdir
Selamlar,
Demirdöküm duvar tipi klima açıldığında 4-5 saniye normal çalışıcakmış gibi yapıp E3 hata kodu gösterip duruyor

Forumda evaporatör sensör arızası olarak gözüküyor
tam olarak nerededir bu sensör ne iş yapar ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hava sıcaklığını ve hava nemini ölçer.....
 
Bir keresinde eskiden çalıştığım işyerinde bir kaç odanın soğutmasını yapan 48000btu luk bir klimada da böyle bir arıza oluşmuştu. Emiş borusu içerisinde kablolu bir sensör vardı. Onu çıkardığımızda verdiği arıza kodu değişmemiştibiz de aynı sensörden sipariş verdik ve gelince taktık problem çözüldü. Yanlız bu sensörü yerinden çıkarması biraz sıkıntılı. Kapalı bir kanal sisteminin içerisinde kalıyor çünkü.
 
kardeş demir döküm ün çok modeli, var seninki hangisi bilemem bulu line duro pasıfick termo star cool line var bunlara göre sensör arızası dış iç dış arası defros sensörünü var ise konturol ed eger iç dış arası sensör yok ise içünüte boru sen sörünü konturol ed
 
Son düzenleme:
arkadasım klimanı ilk açılışta sıcak mı çalıştırıyorsun eğer sıcak çalıştırıyorsan bir de ilk açılışta soğuk çalıştırmayı dene belki ortam soğuksa hemen devreye girmeyebilir oda sensöründen klimayı kandırmayı dene eğer soguktada yapıyormu eğer yapmıyorsa boru sensörüne defros sensörü olabilir ölçmek gerekir. soguktada yapıyorsa kompresöre , kalkış kapasitörünede bakmakta fayda var.
 
demirdöküm klimalarla ilgili her türlü soru görüşleriniz ve kampnayalarımız hakkında bilgi almak isterseniz internet sitemize bekleriz.
Demirdöküm klima | Klima fiyatları | En Ucuz Klima

Dostum arkadaşımızın cihazı e3 arızası veriyor kampanya hakkında detay istemiyor.. Sen burda bilgi paylaşacaksan bu konuda yardımcı ol her yerde yazdın demirdöküm cihazlar ile ilgili işte şimdide yardım bekleniyor. eger amacın sitenin reklamıysa bence bunu bu şekilde burada yapma..
 
Hava sıcaklığını ve hava nemini ölçer.....
canım kardeşim eger yazdığın şey doğru ise eger sana bu mesleği kim öğretti veya öğretiyorsa hemen ordan ayrıl başka bir yerde iş bul... yok bu işi kursa felan giderek öğrendinse hocanın bilgileri üretici firma tarafından ciddi olarak etüd edilmeli yok kendi kendine öğrendinse internette daha sık dolaşıp etrafındaki ustaların ile her konuda bilgi alışverişinde bulun ki bilgilerin sağlam net pekişmiş olsun.....
kısaca klimada içi ünitede bulunan sensörler sadece sıcaklık değerlerinde ana karta değişik omajlar göndererek cihazın ya çalışmasını yada stop edilmesi için gerekli olan bir parcadır ... bu güne kadar nemi ölçen klima evap sensörü ben duymadım.. nemi olçen hidrometreler daha ev tipi klimalarda kulllanılmamaktadır...
 
iç inite(evaparatör) boru sensör arızasıdır güçlü bir ihtimalle. benimde başıma gelmişti bir keresinde aynı arıza. sensörü değiştirdim düzeldi.
 
Arkadaşlar Demir döküm klima ile ilgili bi problemim var yardım eden yomu


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,939
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst