DemirDöküm Klima 9000btu ısıtma sorunu...

nrzkl

Üye
Katılım
21 Kas 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
merhaba arkadaslar demir dokumün 9000 split klimasını kullanıyorum, sogutmasında bi problem yasamadım ancak ısıtmada sanırım sorun var, nedenini anlamadım sorun şöyleki; ortam sıcaklıgı 23 derece iken ben klima ayarını 26 yapıyorum fakat klima ortam sıcaklıgına gelmeden ısıtmayı durduruyor,fana geçiyo ve bi zaman sonra geri çalışıyo, bende dogal olarak dereceyi artırıyorum mesela 28, bu durumda ise dösterge ışıklarından biri (turuncu) yanmaya başlıyo ve ısıtmayı durduruyo,klima işlevini kapatıyo. servis geldi termostat kablosunu değiştirdi ancak sorun halen devam etmekte, şimdi yeniden cagırıcam ve yine aynı şeyi yapacaklarını düşünüyorum, sebebi hakkında bilgisi olan varsa yardımlarını isticem en azından serviis çalışanları geldiginde arıza hakkında bilgi vereyim... teşekkürler...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
dereceyi artırıyorum mesela 28, bu durumda ise dösterge ışıklarından biri (turuncu) yanmaya başlıyo ve ısıtmayı durduruyo,klima işlevini kapatıyo..

şef bu turuncu yanan lamba cihaz üzerinde hangi işarete tekabül ediyor timer lambasımı? ve yandıktan sonra cihaz hiç çalışmıyormu?

not:iç ünite boru sensörü ve dış ünite boru sensörü ' çok çabuk defrost yapabilir ' bunların kontrol edilmesi lazım omaj kontrolü yap yada yaptır bu ikisinden birinde sorun olabilir?
 
üstat ilgin için teşekkür ederim, cihaz üzerindeki yanan lamba timer lambası, bugün yeniden denedim,"timer" lambası yanıyor ve birlikte "run" lambası yanıp sönüyor. ardından (10 dk sonra) sadece "timer" lambası yanık kalıyor ve cihaz tamamen kapanıyor. taki ben klimayı kumandadan kapatıp açana kadar. sorun böyle işte haftaya gelecek servisteki arkadaşlar umarım düzeltebilirler. ne oldugunu merak ediyorum bende...
 
muhtemelen boru sensörü gaz felan olsa yani mekanik bişey gelen servisin fark etmesi lazım haftaya servismi olur servis dediğin hemen arızada biter :D
 
ilgine çok teşekkür ederim, elbetteki servis hemen gelir ancak, calıstıgım için vaktim yok, cts günü gelecek sanırım :))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,106
Mesajlar
915,022
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst