Katılım
20 Mar 2012
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
34
Klima alacak kişilerin özellikle tercih ettikleri klima tipi A sınıfı klimalardır.Bu yazımızda demirdöküm A sınıfı 9000 btu klimaların, demirdöküm A sınıfı 12000 btu klimaların, demirdöküm A sınıfı 18000 btu klimaların, demirdöküm A sınıfı 24000 btu klimaların saatte ne kadar elektrik tükettikleri ve bu tüketimin aylık ne kadar elektrik faturasına etkisi olabileceği aşagıda ortalama olarak bilgiler vermeye calıştık.


Demirdöküm a-2 sınıfı 9.000 btu klima ve Demirdöküm A 410 gazlı 9.000 btu klimalar tam güçte çalıştırılırlarsa saatte 0,8kw güç çekerler. Yani elektriğin kw’ı ortalama 0,25 kruş olduğunu varsayarsak. 0,8kw*0,25krus= 0,2 kruş saatte elektrik çekecektir.Günlük ve aylık ne kadar elektrik sarfıyatı yapacağını aşağıda belirttim Ortalama normal bir konutta klima günde 6-8 saat kullanılacağını varsayarsak. Klima günde 1,2tl-1.6tl arasında ilave elektrik sarfiyatı yapacaktır. Ayda 36tl-48tl ilave faturaya etkisi olur. *

Demirdöküm a-2 sınıfı 12.000 btu klima ve Demirdöküm A 410 gazlı 12.000 btu klimalar tam güçte çalıştırılırlarsa saatte 1,08kw güç çekerler. Yani elektriğin kw’ı ortalama 0,25 kruş olduğunu varsayarsak. 1,08kw*0,25krus= 0,27 kruş saatte elektrik çekecektir.Günlük ve aylık ne kadar elektrik sarfıyatı yapacağını aşağıda belirttim Ortalama normal bir konutta klima günde 6-8 saat kullanılacağını varsayarsak. Klima günde 1,6tl-2,16tl arasında ilave elektrik sarfiyatı yapacaktır. Ayda 48tl-65tl ilave faturaya etkisi olur.

Demirdöküm a-2 sınıfı 18.000 btu klima ve Demirdöküm A 410 gazlı 18.000 btu klimalar tam güçte çalıştırılırlarsa saatte 1,78kw güç çekerler. Yani elektriğin kw’ı ortalama 0,25 kruş olduğunu varsayarsak. 1,78kw*0,25krus= 0,45 kruş saatte elektrik çekecektir.Günlük ve aylık ne kadar elektrik sarfıyatı yapacağını aşağıda belirttim. Ortalama normal bir konutta klima günde 6-8 saat kullanılacağını varsayarsak. Klima günde 2,7tl-3,6tl arasında ilave elektrik sarfiyatı yapacaktır. Ayda 81tl-108tl ilave faturaya etkisi olur.


Demirdöküm a-2 sınıfı 24.000 btu klima ve Demirdöküm A 410 gazlı 24.000 btu klimalar tam güçte çalıştırılırlarsa saatte 2,19kw güç çekerler. Yani elektriğin kw’ı ortalama 0,25 kruş olduğunu varsayarsak. 2,19kw*0,25krus= 0,55 kruş saatte elektrik çekecektir.Günlük ve aylık ne kadar elektrik sarfıyatı yapacağını aşağıda belirttim Ortalama normal bir konutta klima günde 6-8 saat kullanılacağını varsayarsak. Klima günde 3,3tl-4,4tl arasında ilave elektrik sarfiyatı yapacaktır. Ayda 99tl-132tl ilave faturaya etkisi olur.

Yukarda belirttiğim rakamlar demirdöküm a sınıfı klimaların maksimum güçte çalıştığında ortaya çıkabillecek rakamlardır. düşük kademelerde çalıştırıldıklarında ve daha az süre ile çalıştırıldıklarına bu sarfiyat yarı yarıya düşebilmektedir.


Taner Özer
Mak. Müh.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kontrolkalemi.com teknik bir forum dur. bizlerle bu ürünlerin teknik dökümanlarını ,arıza kodlarını montaj şartnamelerini paylaşmanızı bekliyoruz .
 
Demirdökümden düzgün bir klima yapmasını beklemem ve almam. Klima LG-BEKO ile başlar Mitsubishi TOSHİBA ile biter. Gerisi hikayedir.
 
Merhabalar,
Taner Özer bey'e teşekkür ediyorum.şöyleki pek çok üretici firma sorumlu yöneticileri hiç bir şekilde cesaret gösterip bu tip yerlerede bilgi paylaşımı yapmıyorlar,tüketicilerine ilk ağızdan ulaşmaya çalışmıyorlar.Taner bey en azından bir nebzede olsa burada bizimle bilgi paylaşabiliyor ve eminimki kendilerine sorulacak sorularıda özveri ile cevaplayacaklardır.şuda bir gerçek ben Bozüyük te yaşadığım halde şimdiye kadar üretim tesislerini ziyaret etmediğim pişmanlığına büründüm.keşke faydalanabileceğimiz bir diyaloğa girseydik ve kendilerine tüketici beklentileri konusunda fikir aktarabilseydik.o zaman yabancı markaların değilde ülkemizde üretilen ürünlerin methini yapabilseydik fakat her ne olursa olsun şahsen kombi yada klimada benim favorim demirdöküm ve lg-arçeliktir.


kolay gelsin
 
klima konusunu tam bilmiyorum ama radyatör konusunda türkiyede ilk tercih edilen marka halinde sayılır suanda
 
klima konusunu tam bilmiyorum ama radyatör konusunda türkiyede ilk tercih edilen marka halinde sayılır suanda


Merhaba,
evet haklısınız.
şahsım olarak da şunu bilir şuna inanırım :aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.muhakkak ki başardıkları başaracaklarının teminatıdır.bize düşende memleketimiz yatırım ve üretimini desteklemektir.elbetteki kötüyede iyi diyemeyiz,elimizden geldiğince paylaşarak kalite artırımı konusunda yardımcı olmalıyız.özeleştiriyede açık olmaları çok iyi.

kolay gelsin
 
Kontrolkalemi.com teknik bir forum dur. bizlerle bu ürünlerin teknik dökümanlarını ,arıza kodlarını montaj şartnamelerini paylaşmanızı bekliyoruz .

üstad ağzımdan aldın lafı.. çok sağolasın...
birde üstadım
muhtemelen konuyu açan arkadaş bir daha ugramayacaktır. maksat reklam yapmak sa(ki oyle gözükyor) yeri burası değil bir sürü ilan sitesi var bence gereksiz bir konu mesaj sahibininin cevabını 1 hafta kadar bekleyip cevap vermezse konunun silinmesini talep ederim
 
Demirdöküm A-2 sınıf duvar tipi klimaların teknik verilerini gösteren tablo aşagıdaki gibidir.Umarız bu tabloyu teknik döküman isteyenler için yeterli olmuştur.Önceki yazımızda teknik dökümanları analiz ederekten herkezin anlayabilecegi bir biçimde veriler vermeye calıştık.umarım herkeze faydalı olmuştur veriler vermeye devam edecegiz.
 
DOSTUM ....
ilkokul seviyesinde ki googleden herkesin bulabileceği bu verileri bize vererek gereksiz yere forum kirliliği ne neden oluyorsun... sonra burda markanın reklamın yaparak buradan ekmek çıkaramaz sın burası kurtlar sofrası zate... eger burda birşeyler paylaşacaksan bize işe yeni başlamış eleman seviyesinde bilgi değil üniversite seviyesinde bilgi paylaşki sitenin amacına uygun olsun...
 
Demirdökümden düzgün bir klima yapmasını beklemem ve almam. Klima LG-BEKO ile başlar Mitsubishi TOSHİBA ile biter. Gerisi hikayedir.
lg beko ??
valla eski arçelikciyim 30 sene yetkili servisliğini yaptım ama bu işi iyi kötü bilen birisi olarak lg beko klimadan önce o kadar çok marka var ki ilk sırada bu markanın esamesi bile okunmaz yanlarında...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst