Değişen elektrik sayacından ücret alnıyor mu?

Kainat

Üye
Katılım
23 Eyl 2007
Mesajlar
215
Puanları
1
Hayırlı akşamlar,

Elektrik şirketleri kendileri elektrik sayaçlarını değiştiriyorlar; bunu eskiden faturaya yansıtıyorlardı.
Şimdi sayaç ücreti alımı değişti diye duymuştum, sayaç ücreti alınmayacak diye acaba değişen sayaç ücretli mi ücretsiz mi?
 
Dogalgazda uygulama biraz daha farkli sanirim. Evde yokken gelip sayaci değiştirip gitmisler. Birde yazi birakmislar faturaya yansiyacak değişim ucreti diye bir iki gun once
 
Selamlar,
Yeni sayaç takılırken fatura gibi bilgilerin olduğu bir kağıt bırakmışlardı: Sayaç bilgileri, sayacı kimin değiştirdiği vs. 20 gün sonra asıl fatura gelmişti fakat düşük meblağ geldi, belkide normaldi tek başımayım çünkü; o faturada sayaç değişme endeksinden düzenlenmiştir diyordu, sonraki ayda fazla geldi yani anlamak zor. Sayaç parası alınmıyor ama ne aldıklarını anlamak zor, EPDK'dan anlamakta zor benim için. Güç aşımı falan kim bilir ne?:)

Elektrik sayacından su sayacı konusuna geçiyorum ;)

Su parası gelmiyordu suyu açtım, indim sayaca bakmaya sayaç dönmüyordu neyse gittim bildirdim yetkililere çok ciddiyetsiz bir yer devlet kurumuna yakışmıyordu neler gördümde yazmayım tavırları hiç hoş değildi insan aldığı parayı hak etmeli neyse banane:)
İzmir'de oluyor bu yani İzsu neyse bu ay fatura geldi sayacın parasını alacaklarını biliyordum zaten internette var bilgileri. Gelmeyen ayların parasıda alınıyor kıyaslama ile ben erken haber verdiğim için fazla gelmedi.

Yalnız haber vermedende değiştirebilirler, tabi uzun süre borç çıkmıyorsa kafalarına göre değiştirebilrler, bunu tahmin ediyorum çünkü benim saatimle beraber evde uzun süre olmayan komşununda sayacını değiştirmişler, faturasıda yüklü geldi elektrik faturasından itiraz edebilir tabi evde olmadığını, uğraşacak fakat.

Yapacak bir şey yok.
 
tedaş sayacın ilk abone oluşunda ücretini alır daha sonrada ücretsiz kendi değiştirir.slm


Teoride öyle fakat maşallah her değişimde ücret alıyordu.Ayrıca saat arızalı ise aboneye kendi cebinden sıfır saat aldırıp elektrikçiye değiştirt değişim belgesini bana getir diyordu.

Şimdi nasıl oldu bilmiyorum.O işleri bıraktım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,174
Mesajlar
915,637
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst