DC motorlarda neden soğutucu fan yok.

ŞEF

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
26 Haz 2007
Mesajlar
1,967
Puanları
806
Yaş
64
Tüm üye arkadaşlara merhaba !

Arkadaşlar ! 12 v. 24 v. gibi küçük gerilimde çalışan doğru akım motorlarında soğutucu fan yok. Bu tip motorlarda neden fan bulunmaz. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirmi ? HOŞÇAKALIN.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
ısınmazlar zaten bir çogu sabit mıknatıstır sargılı olanlar ısınır örneğin marş motorları ama onlar uzun süre çalışınca endüvi kavrulur . bide frekansla alakalı.baya uzun hikaye silisli saclardaki manyetik alan yönü demir nüvelerde farklı vs vs
 
sayın şef
o motorlar çok düşük güçlü olduklarından fazla akımda çekmezler
bu yüzden fana gerek yoktur
 
Mehabalar,

AC motorlar indüksiyon ağırlıklı çalışırlar (stator, rotorda gerilim indükler ve bu gerilimin oluşturduğu alan stator alanını takip eder.). Bu sebeple rotor ve statorda fuko akıları oluşur ki bunu azaltmak için silisli saclar kullanılır. Bu akılar sac üzerinden kısa devre durumunda olduğundan sac paketlerde yüksek ısılara neden olurlar; örneğin 90 derece gibi. Hava aralığı da işin ekstrası. işte bu olaylar sonunda dönme hareketi olmaktadır.

DC motorlarda ise endüktörde sabit bir alan mevcut olup, endüvide oluşturulan alanın stator alanı tarafından, alan dışına itilmesi ile dönme oluşur. Bu işlemler sırsında endüktör alanı endüvi paketinde bir akı oluşturur fakat soğutmaya ihtiyaç duyulacak kadar olmaz. Bu nedenle DC de soğutma göz ardı edilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst