DC-DC CONVERTER

Katılım
21 Nis 2016
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba arkadaşlar,

12-50 volt arasına değişken girişi olan ve çıkışından 310 volt sabit gerilim elde edilecek olan bir devreyi trafo kullanmadan tasarlamamız gerekiyor.(entegrelerle vs.) bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip olup yardımcı olabilecek var mı acaba ? Şimdiden teşekkür ederim...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Diyotlar ile yapılan gerilim ikiliyeciler üçleyicileri olarak yapılan devreler var işini görebilir
 
Volt kolayda amper kaç olacak?
 
en az 1-1,5 amper olacak ama net birşey olmak zorunda diil önemli olan çıkıştan 310 volt u elde edebilmek,ayrıca herkese teşekkürler...
 
Hala başlamayıp araştırmadıysan aynı noktada bekliyorsan, yazık!
 
Ben sunu merak ediyorum nasil cozeceksiniz.

Gerilim katlayici olacak ama icinde transformator olmayacak. Diyotla yapilan katlayicilarin girisi ac olmali ve belli bir frekansi olmali dc girerseniz gerilimi katlayamazsiniz. Ayrica 1.5 amper gibi bir guc katlamasi yaparmi sanmiyorum.

Ayrica giris geriliminin sabit olmamasida hic iyi degil. 12 den 50 volta cok genis bir aralik var. Once giris gerilimi sabitlenecek sonra gerilim yukseltilecek.

Sizi baya bi ugrastiracak.

Merakimdan soruyorum neden transformator kullanilmayacak. Transformatorun amaci zaten gerilim yukseltip dusurmek bu isi biraz yokusa surmek gibi bir sey oluyor. Bir nevi bir araba istiyorum ama tekerlegi olmasin gibi bir soru.

Konuyu merakla takip ediyor olacagim.
 
dcdc.png





Fikir verebilir.Alıntıdır.
 
Serkan bey, ben bir öğrenciyim ve bu bizim ödevimiz, trafo kullanmama sebebimiz ise bize bu ödevi veren hocamızın hedeflediği çalışmada trafonun çok yer kaplayacak olması(hocamız bu şekilde ifade etti). 'by lent' bey bahsettiğiniz entegreyi de araştırdık ve çalışmalarımız sürüyor, herkese teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,106
Mesajlar
915,019
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst