Dc Ac kontaktör

Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kontaklar ın da titreşimler meydana gelebilir direnç den kastım Bobin 24v dc gerilim ile çalışıyor ben bunu 220 v tu 24 v ta düşürebilecek bir direnç ile baglantı yaparsak sonuç ne olur diye sorayım

24 vdc yerine 24 volt ac ile çalışsa idi ve 220 vac'den dirençle bunu direk besleseydiniz yine de çok sağlıklı olamazdı.(Trafosuz olan ac-ac veya ac-dc besleme kaynaklarında çıkış voltajında sınırlayıcı olarak zener diyot gibi voltaj sabitleyiciler yer almazsa eğer,çıkış voltaj ve akımı pek de istikrarlı olamaz,şebekeye bağlı olarak çok fazla değişip bu bobini yakabilir de) Çünkü sabit volt değeri için ac/dc çıkışlı,regüleli bir adaptörle bu işlem daha sağlıklı olur.

Dc ile çalışan bu kontaktör çok büyük ihtimalle monoblok (yekpare) nüve yapısında olmalıdır,ac ile çalışırken titreşim yapmaması için lamelli (Nüvesi dilimli) yapıda ve gölge kutup (yalancı kutup) bakır bilezikleri bunda hiç yer almıyorsa siz tam 24 volt ac'yi 24 volt dc yerine verseniz de yine istenmeyen sesleri kolayca yapacaktır.Ses ve fuko akımları ile nüvenin aşırı ısınması eğer kişisel bir dezavantaj değilse kullanılmaması söz konusu değildir.Bu dezavantajlara rağmen yine de bir iş yapar ve kullanılabilir.Ama gereğinden çok fazla titreşim yalnızca ses çıkışı olarak da kalmayabilir,çıkıştaki asıl kontrol edilen (ikincil=sekonder) devreyi de eş zamanlı titreştirebilir,özellikle de buna dikkat çekmek istedim.Kolay gelsin.
 
Kontaklar ın da titreşimler meydana gelebilir direnç den kastım Bobin 24v dc gerilim ile çalışıyor ben bunu 220 v tu 24 v ta düşürebilecek bir direnç ile baglantı yaparsak sonuç ne olur diye sorayım
Direncın önüne veya arkasına diyod koymalısın yine de sağlıklı ömürlü olmaz Sn. Binbaşı açıklamalı yazmış, adaptörden kâr edeyim derken kontaktör masrafı açacaksın.
 
Sembolik olarak görünüşünü yollarmısınız
 
Benim istedim tam olarak böyle birşey olabilir mi?? 24v Dc Ac de olabilir
20151124_233838.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst