Dayanıklı TTR kablo

osmanbir

Üye
Katılım
13 Nis 2016
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
50
Seyyar olarak kullanılacak yani sürekli serilip toplanacak ve uzun süre deformasyona uğramayacak bir 3x2,5
TTR kablo arıyorum.
Kullanıp memnun kaldığınız önerebileceğiniz bir kablo var mı?.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba, ben 10 yıldır marka veya kalite göetmeksinin aldığım 4x2,5 uzatma kablomu fotoğraftaki fotoğraftaki gibi bir makara ile kullanıyorum. Kabloyu açarken gam yapmasın (burulmasın) diye makarayı çevirerek açıp, toplarken bir makaraya düzgünce sararak topluyorum. Bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım. Bilindik markaların kablolarını tercih edebilirsiniz. Piyasa mallarına göre daha sağlam olabilirler.
pr_01_954.png
 
Bir ucu sabit bağlı olduğundan tambur kullanamıyorum.
Sadece ben kullansam sıkıntı yok amma bir çok kullanıcı olunca kablo dayanmıyor.
 
O zaman iş biraz sıkıntılı, çünki kablo kalitelerini belirleyen hususlar, iletken olarak kullanılan bakırın normlara uygunluğu, iletken damar kesiti, her kablo içindeki damarların sayısı, kablo metrajlarının ambalaj miktarına uygunluğu, ve en sonda da yalıtan kılıfların kalitesi gelir. Sanırım sizde yıpranan kısım en üstteki katman. Hangi kabloyu alırsanız alın koruyamadığınız müddetçe yıpranacaktır. Uzatma kablonuzun boyunu bilmeden sesli düşünürsek. Kabloyu çelik flex hortum içine almak bir çözüm olabilir.
 
30 m civarı bir kablo dış izolesi dayanmıyor çözüm bulamadım :)
 
Hocam en sağlam yöntem ( baya bi zorlayacağına eminim ) kabloyu şu çelik flex hortumların içinden geçirmek :) (30 mt nasıl geçer sakın bana sormayın) :):):)
10-1.jpg
 
30 m civarı bir kablo dış izolesi dayanmıyor çözüm bulamadım :)
Turuncu renkte kablo kullanmıştık zamanında. Dış izolesine falcata girmiyordu. Yankeskiyle zor aciyorduk. Markasını lapp hatırlıyorum. Pahalı olduğu söylenmişti.
 
Sn.osmanbir,aradığınız özellikte kablo PUR izoleli kablodur.Lapp Kablodan,Birtaş,Erse,Üntel gibi birçok markadan temin edebilirsiniz.
 
Bende öğrenmiş oldum teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,963
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst