Darbe Akım Şalteri Bağlantısı

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar darbe akım şalteri nasıl bağlanır. vaviyen anahtarlar yerine artık darbe akım şalterimi kullanılıyor.1det darbe akım şalterine kaç anahtar takabilirim. saygılar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
light buton ( yaylı ) kullanarak baglantı yapacaksın.A1 ucuna nötr bagla Lighttin bir ucuna faz gir diger ucundan cık ve A2 ucuna gir.Lambaya nötr ucunu direk çek Şimdi D.A.A 1 nolu ucuna fazı gir. 2 nolu uçtan çıkıp lambaya bagla devre çalışacaktır.Lighte her bastıgında D.A.A açıp kapayacaktır.Ve istedigin kadar anahtarla istedigin kadar yerden kumanda edebilirsin.
 
Siemens 5TT5 531 modelini inceleyin.
 
paralel olarak baglanır. diger lightleride aynı sekilde bagla yani faz gir ve çık
 
merdiven otomatikleri gibi butonla çalışır.panoda rolesi vardır.darbe akımı denmesinin nedeni;botona bir basarsınız lambayı yakar.bir daha basarsanız lambayı söndürür.bağlantı şekli ise şöyle:panodaki darbe akım anahtarına L"faz" ve N "nötr" yazan yerlere faz nötr bağlanır. 3 no'lu terminale butondan gelen uç bağlanır. 4 no'lu terminalden çıkan uç lambaya gider.Lambanın diğer ucu nötr'e bağlanır.Bu 3 ve 4 terminaller modele göre değişebilir.Kullandığınız modele göre terminal bağlantısını yapınız.
Projelendirmede aynen merdiven otomatiğindeki gibi anahtar yerine buton kullanırsınız.kolon şemasında darbe akım anahtarını da göstermek gerekir.
selam ve sevgiler.
 
arkadaşlar darbe akım anahtarını kendimiz yapmaya kalksak nerden yola çıkmalıyız elektronik malzemelerle diyak triyak bu malzemeleri kullanarak da yapılabilineceğini düşünüyorum
 
paralel olarak baglanır. istediğin kadar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst