DANFOSS Frekans konvertörleri

Herkese selamun aleyküm Aşağıda bir döküman paylaştım bulduğum yer ise yine bizim bu sitemiz fakat konuda anlamadığım bir olay var ;)

Aslında anlamadığım hiç kullanmadığım içindir ve sizlere sormak istedim.

Örneğin bu dökümanın 18. sayfasından parametre listesinden ilk parametre olan 0 nolu parametrenin 001 kodlu dil seçimi durumunu ele alalım

Şimdi bu parametreye girdiğimiz zaman ( 001 parametresine ) ilk açılışta dilin ingilizce geldiği görünüyor sanki lakin ben bu 001 değerinin içine girip dil seçeneğini Türkçe yapmam için bir parametre mi değiştirmem lazım örneğin 001 in içine girdim oradaki değeri örneğin 05 yapınca Türkçe mi çıkıyor yoksa ekranda direk yazıyor mu ?
 

Ekli dosyalar

  • Kull2800tr.doc
    1.1 MB · Görüntüleme: 21
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
has_artvin_li arkadaş bu cihazda dil seçeneklerini görmeniz için LCP 2 ismiyle geçen ekranın elinizde olması gerekiyor. Bu ekran elinizde yok ise cihazın üzerinde dahili olan ekran alfa nümerik olduğu için dil seçeneğinin bir anlamanı olmayacak.

Ayrıca bu başlık altında Danfoss sürücüler ile ilgili sorularınıza cevap alabilirsiniz. Gerekli olan bütün dokümanlar mevcuttur.
 

Ekli dosyalar

  • VLT-2800 Türkçe Tanıtım.pdf
    1.4 MB · Görüntüleme: 24
  • LCP 2.jpg
    LCP 2.jpg
    136 KB · Görüntüleme: 55
  • vlt 2800.png
    vlt 2800.png
    12 KB · Görüntüleme: 57
danfos2800sürücünün harici start stopu var ancak ters dönme yok.Sürücüyü değiştirmeden bu yapılabilirmi?Motorun terste dönmesi gerektiği oluyor,fazları değiştirip yapıyoruz.Sürücü beslemesine kontaktörle enversör yapılabilirmi.Cevapveren olursa makbule geçer.harici çıkışa pakoşalter takmayı düşündüm enversör için kimse denememiş
 
Son düzenleme:
danfos2800sürücünün harici start stopu var ancak ters dönme yok.Sürücüyü değiştirmeden bu yapılabilirmi?Motorun terste dönmesi gerektiği oluyor,fazları değiştirip yapıyoruz.Sürücü beslemesine kontaktörle enversör yapılabilirmi.Cevapveren olursa makbule geçer.harici çıkışa pakoşalter takmayı düşündüm enversör için kimse denememiş


Parametre 200 değerini (1) yapacaksın. Her iki yön aktif olur. Fabrika ayarlarında ise dijital input 18 ileri , 18-19 aktif ise geri yön olur. Sadece 19 geri yön istersen parametre 303(10) yapacaksın.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    62.1 KB · Görüntüleme: 59
  • 2.jpg
    2.jpg
    137.5 KB · Görüntüleme: 57
benim merak ettiğim olay şu danfoslarda ana hız üzerinden harici bir analog hız inputu bağlandığında ana hızı benim istediğim toleransta +- %10- %30 arası ana hızı değiştirmek istiyorum. bu uygulama oluyor mu bunu bulamadım. keza bahsettiğim uygulama atv32 de hem AI1 hem AI2 kullanarak yapılıyor küçük bir makro hazırlanarak tabiki. bundan da ziyade sürücünün bütün start stop hız bilgisi arıza bilgisi v.s. hepsi canopen ile yapılıp AI1 herhangi bir analog referans ile de değiştirilebiliyor. ben aynı uygulamaları Danfoss sürücüler ile de yapmak istiyorum bu konuda yardımcı olurmusunuz.
 
mrb benim su serisi danfoss invertör ile PTC sensörü dalgıca bağlayıp motor devrini değiştire bilirmiyim motor devrini değişmese de belirli bi sıcaklıkda invertöre stop verme imkanım varmı ayrıca PTC 100 ün değerini ekranda nasıl göre bilirim yardımcı olursanız sevinirim
 
Cihaz modeliniz Fc-202 Aqua ise PT100 veya PT1000 bağlamak yardımcı kart kullanmanız gerekmektedir. MCB 109. Eğer PT sensorünüz ohm çıkışı yerine analog çıkış 0/4-20mA veriyor ise yardımcı kart kullanmanıza gerek yoktur. PT sensör ile motor yönü değiştiremezsiniz. PT sensörü cihaza bağlayarak istediğiniz sıcaklık değerinde PID çalıştırma yapabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Analog MCB 109.pdf
    346.1 KB · Görüntüleme: 23
tşk ederim kuru çalışma ile ilgili bilgi verebilirmisiniz model fc 202 aqua
 
Canmustafa arkadaş kuru çalışma dosyası ektedir. Parametreler anlatılmaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • FC-202 KURU ÇALIŞMA.pdf
    325 KB · Görüntüleme: 51
mrb elimizde35-36 klemens numaralı ek modül var bu modül ne işe yaradığını ve parametre degerlerini yollaya bilirmisiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,255
Kullanıcılar
449,842
Son üye
hpysu

Yeni konular

Geri
Üst