Danfoss FCM 300 İnverter sorunu

speedy0975

Üye
Katılım
5 Şub 2009
Mesajlar
97
Puanları
1
Yaş
49
Merhaba arkadaşlar.

Makina üzerinde 2 adet fan ve 1 adet konveyör motorum var.Bunlar kendi aralarında haberleşme yapıyor.Kendi aralarında ısıtma, soğutma ve yürütme işlemlerini gerçekleştiriyorlardı.Şuan durduk yerde önce konveyör motoru ardından diğer fanlar durdu, makina üzerinde haberleşme hatası vermeye başladı.Tüm kablo sistemini, bağlantıları kontrol ettim, sağlam.Sürücülerin kumanda paneli ile kontrol etmek istediğimde kumanda paneleinin tüm ledleri yanıp sönüyor.Kataloğuna baktığımda eşik hatası gibi bi ifadeler kullanmış.Sürücüler üzerindeki bus voltajları, ditigal inputları kontrol edyorum herşey sağlam.Sürücüler ne adres girmeme, ne de ayar yapmama izin veriyor. Sürücüleri yol veremediğim gibi ayar veya bilgi alma işlemlerini yapamıyorum.

Bu konuda destek olabilecek arkadaş varsa sevinirim.Cuma akşamdan beri sorunu çözemedim :(
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Makina üzerinde 2 adet fan ve 1 adet konveyör motorum var.Bunlar kendi aralarında haberleşme yapıyor.Kendi aralarında ısıtma, soğutma ve yürütme işlemlerini gerçekleştiriyorlardı .
Bu ibare pek bir karmaşık olmuş az daha açsanız mevzuyu :)
 
BUS error şeyden olur eeee 10x ile giderken siz ona 1x le gidin derseniz motor sürücüyü boğar. Bu sürücü besleme voltajında ciddi anlamda bir anormallik oluşturur ve bazı markalarda hasara yol açabilir.
Konuyla alakası yoksa kusura bakma aklıma bu geldi..
saygılar...

Edit : Vaktini aldıysam hakkını helal et!
 
Mevzu şu arkadaşlar, gece arızayla uğraşırken yazdım, karışık olmuş :) Makine shring makinası, çalışmayan bölüm ise fırın bölümü, diğer paketleme ve sarma taraflarında problem yok, sorun fırın bölümünde.Paket sarma işlemi sonrası fırın konveyörüne giriyor, reziztanslar sayesinde kapalı tünelde ısınan ortamı üst fanlar vasıtasıyla eşit dağıtıyor, tünelden giren paket çıkışa kadar sıcak hava üflemeye maruz kalıp sıkışıyor ve paket oluşuyor.Tünel çıkışında soğutucu fan ile sıcak paket soğutulup yoluna devam ediyor. Burdaki reziztansları, üst sıcak hava üfleme fanları, konveyör ve çıkış soğutma fanı Danfoss FCM300 ile sürülmüş.Bunlar bir ağ ile haberleştirilmiş, içlerinden sorunlu olan varsa diğer ekipmanların çalışmasını engellenmiş.Durduk yerde önce konveyör motoru, ardından üst sıcak hava fanları (2 adet) sürücüleri bloke oldu, haberleşme hatası verince sistem durdu.Sürücülerin el paneli ile içine girip değerlerini kontrol etmek istediğimde ise cihazın üzerindeki ledler yanıp sönüyor, adres değişimi, referans değişimi yapmama izin vermiyor. Ben geçici olarak fırın konveyörü için elimdeki yedek sürücüyü kullandım. Üst sıcak üfleme fanlarını haberleşmeden ayırdım, haberleşme dışı manuel sürücü ile sürdüm, soğutma fanını ise düz bağladım. Makine İtalyan, adamlara sordum, aynı anda bütün sürücülerin yanması, bloke olması (bloke olmaz diyorlar, kimisi de bloke olur kumanda paneli tuş kombinasyonu ile açarsın diyor ??) olma ihtimali yok diyorlar.Yeni sürücü siparişi yaptım ama geldiklerinde takınca aynı problem olursa beni kapı dışına atarlar :( Fikir verecek olan arkadaşlardan minnettar olurum.
 
Danfoss FCM300 invertern kataloğunu internetden indirdim ve incelemeye devam ediyorum ama senin sisteminde anlamadığım şey şu ; ( Burdaki reziztansları, üst sıcak hava üfleme fanları, konveyör ve çıkış soğutma fanı Danfoss FCM300 ile sürülmüş ) demişsin ; yani her fanın ve konveyor motorunun bir Danfoss FCM300 sürücüsü var ; yanılıyormuyum acaba ? Eğer sorun sadece haberleşme sorunu ise iptidai bir çözüm olarak sistem ufak bir PLC ve basit bir program ile idare edilebilir diye düşünüyorum.
 
Dostum durum şu, her motorun üzerinde entegre edilmiş sürücüsü mevcut.Yani motorun hemen üstüne yapıştırılmış-sabitlenmiş. Danfoss Türkiye Frekans Konvertörleri Ana Dağıtım, Global Merkez Servis Rezistanslar için ise iki bölüm şeklinde termoregülatörler mevcut.Haberleşme ağına onlarda dahil edilmiş.Isı artarsa üstteki fan hızı artıyor, çıkış soğutma fanı hızlanıyor.Isı düşerse üst fanlar yavaşlıyor, ısıyı dengede tutuyor. Şimdi ben bunları manuel yapıyorum :)
 
Dostum durum şu, her motorun üzerinde entegre edilmiş sürücüsü mevcut.Yani motorun hemen üstüne yapıştırılmış-sabitlenmiş. Danfoss Türkiye Frekans Konvertörleri Ana Dağıtım, Global Merkez Servis Rezistanslar için ise iki bölüm şeklinde termoregülatörler mevcut.Haberleşme ağına onlarda dahil edilmiş.Isı artarsa üstteki fan hızı artıyor, çıkış soğutma fanı hızlanıyor.Isı düşerse üst fanlar yavaşlıyor, ısıyı dengede tutuyor. Şimdi ben bunları manuel yapıyorum :)
Şu linkte daha doyurucu bilgiler var http://www.ctiautomation.net/PDF/Danfoss/Danfoss-FCM300-Design-Guide.pdf
 

Teşekkür ederim dostum, daha önce inceledim burayı ama kayda değer veya benim soruna çözüm bişey bulamadım.Bugün Danfoss Türkiye distribütörü ile görüştüm, cihazları onlara gönderdim, onlardan cevap beklemekteyim.Sonuç aldığımda burdan yazarım, aynı sorunu yaşayabilecekler adına çözüm olur belki.

Yine ilgin için çok teşekkür ederim.
 
Cevap ve yanında sürücülerim geldi.

Hoş sürücüler çalışır durumda ama verilen cevap pekte doyurucu değil.O kadar ısrar etmeme rağmen sonuç nafile.Dediklerine göre sürücülerimin "bip" kartı yanmış.Neyse bu bip kartı ? Sistemi kumanda eden pc.den haberleşme voltajı olarak 3,41 gibi voltaj görüyorum.Dediklerine göre bu voltajın anlık dalgalanması veya anlık yükselmesi probleme neden olmuş.Bu kadar basit bi açıklama... pek bana inandırıcı gelmedi ya neyse.Sürücüleri bu gece monteledim, aktif çalışıyorlar.

Konu ile ilgili fikri olan varmı ??
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,601
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst